Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au învins încă o dată echipa BC CSU Sibiu, în deplasare, miercuri, în etapa a 4-a a Grupei D din FIBA Europe Cup.

Meciul, care s-a desfăşurat la Sala Transilvania din oraşul de pe Cibin, s-a încheiat cu scorul de 75-69 pentru formaţia orădeană, care şi-a asigurat, astfel, calificarea pentru faza următoare a competiţiei.

De această dată, jocul a fost mai dificil pentru elevii antrenorului Cristian Achim, spre deosebire de cel de duminică, spre exemplu, de acasă, când CSM şi-a adjudecat toate cele patru sferturi.

Miercuri seară, pentru CSM CSU au evoluat de la început Broussard, Richard, Barnette, Zekovic şi Valeika. Oradea a controlat primele zece minute, fapt reflectat şi pe tabela de marcaj, care a consemnat la prima pauză avantajul de 10 puncte al orădenilor, scor 27-17.

În secvenţa secundă "roş-albaştrii" au fost depăşiţi net, gazdele reuşind să marcheze primele 16 puncte din această perioadă, în timp ce echipa orădeană a înscris doar cinci. Astfel, la pauza mare s-a ajuns ca BC CSU Sibiu să conducă cu 45-32.

La vestiar s-a întâmplat ceva în cadrul CSM CSU Oradea, pentru că în sfertul III a avut o altă abordare. A început cu un parţial de 8-0, s-a apărat mai bine, a recuperat mai multe mingi, iar ofensiva şi-a făcut datoria. În acest fel, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 57-56 pentru oaspeţi.

Cum era de aşteptat, ultimele 10 minute au fost foarte disputate. Cele două echipe s-au succedat la conducere pe tabelă, arătând un efort fizic de apreciat. Pe final însă, cu un minut şi jumătate înainte de ultima sirenă, Richard a transformat de pe semicerc şi a adus CSM la un avantaj de două posesii. Ultimul minut a fost controlat de orădeni, elevii antrenorului Cristian Achim impunându-se cu scorul de 75-69.

Astfel, după patru etape în Grupa D a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea are 4-0 la general, ocupă primul loc şi este deja calificată în faza următoare.