Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au reuşit să se impună in-extremis, sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 24-a a Ligii a II-a, golul victoriei fiind înscris în minutul 90.

Elevii antrenorului Cristian Dulca au primit replica piteştenilor de la FC Argeş, pe care i-au învins cu scorul de 3-2, după ce la un moment dat erau conduşi cu 2-0. De altfel, la pauză oaspeţii se aflau în avantaj, cu 2-1.

Oaspeţi în avantaj

Jocul, care s-a desfăşurat la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, pe un teren foarte bun şi în faţa a aproximativ 250 de spectatori, a început cum nu se poate mai rău pentru bihoreni, care s-au văzut conduşi încă din minutul 3. După o lovitură liberă, executată de Ionuţ Năstăsie, de pe partea dreaptă, de la circa 25 de metri, atacantul piteştenilor, Vasile Buhăescu, aflat cu spatele la poartă, a reluat cu capul din 10 metri şi a trimis sub transversală.

Replica bihoreană a apărut în minutul 15, când, după o centrarea a lui Trif, Vasile Pop a reluat cu capul, din 6 metri, pe lângă bară. Apoi, 3 minute mai târziu, după o lovitură de colţ, acelaşi V. Pop a reluat cu piciorul de această dată, din interiorul careului, dar din nou pe lângă bară.

În minutul 26, acelaşi jucător adus de la Satu Mare, Vasile Pop, a căzut în careu solicitând penalty, arbitrul a lăsat jocul să continue, iar mingea a ajuns pe dreapta, de unde s-a centrat periculos în faţa porţii. Goalkeeperul oaspeţilor a avut dificultăţi în a respinge, dar mingea a fost degajată de un fundaş.

Cum de multe ori în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 29, pe contraatac, oaspeţii au înscris şi golul doi. Ionuţ Năstăsie s-a jucat cu fundaşii bihoreni, a pătruns în careu pe partea dreaptă, a centrat de lângă linia de fund, în faţa porţi, undeva la 3 metri, de unde Oros, vrând să respingă, a lovit mingea cu vârful bocancului şi aceasta a intrat în plasă, portarul Gudea fiind surprins şi el.

Luceafărul a reacţionat totuşi după 8 minute şi, după o centrare de pe dreapta, la un duel aerian în mijlocul careului între Ciucă şi Vlad Rusu, acesta din urmă a acuzat o lovitură cu cotul, iar arbitrul a acordat penalty. Tot golgheterul echipei orădene, Vlad Rusu, a executat lovitura de pedeapsă. A trimis în stânga, portarul s-a dus în dreapta şi scorul a devenit 1-2. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că la jumătatea partidei oaspeţii se aflau în avantaj pe tabela de marcaj.

Au întors scorul

Ieşiţi foarte motivaţi de la vestiare, jucătorii bihorenii au atacat în peranenţă în repriza a doua, dar în debutul acestei părţi erau să fie surprinşi de două ori.  Mai întâi în minutul 48, când C. Barbu a reluat cu capul din 6 metri, pe lângă bară, iar în minutul 49, când A. Nilă a scăpat singur şi a şutat pe jos, în diagonală, de la 15 metri, portarul era bătut, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bară.

Presiunea bihoreană s-a simţit tot mai tare apoi, iar în minutul 55 Neacşa a şutat de la 25 de metri, dar a reţinut portarul Grecu.

Introdus pe teren în minutul 59, decarul Cl. Codoban a limpezit jocul la mijlocul terenului pentru gazde, iar peste doar un minut, în minutul 60, a trimis o diagonală de la mijlocul terenului, peste întreaga apărare piteşteană, punându-l în poziţie de unu contra unu pe Bruno Rocha cu portarul argeşean, dar jucătorul Luceafărului, din zece metri, a trimis tocmai în portar. O altă ocazie uriaşă au avut orădenii în minutul 69, după centrarea lui Neacşa, de pe dreapta, şi reluarea cu capul a lui Vl. Rusu, din 4 metri, pe lângă poartă.

Atacurile echipei Luceafărul au continuat, iar în minutul 71, Cl. Codoban a şutat de la 24 de metri, dar a reţinut portarul piteştean. În minutul 78, elevii antrenorului Cristian Dulca au ratat însă a treia mare ocazie de gol. După o lovitură de colţ de pe dreapta, Bruno Rocha a reluat din doar 5 metri, dar portarul Grecu a scos cu piciorul.

Lovitura de final

În fine, când suporterii bihorenilor au început să-şi piardă speranţa, Luceafărul a dat lovitura. Mai întâi, în minutul 87, a reuşit să egaleze. Oros l-a angajat în careu pe Vlad Rusu, golgheterul bihorean a preluat de lângă Ciucă, a avansat în colţul careului mic, în dreapta, de unde a şutat la semiînălţime, pe lângă portarul Grecu, la colţul lung.

Apoi, antrenorul Cristian Dulca a făcut o mutare inspirată, l-a introdus pe teren pe Alexandru Dulca, iar acesta, în minutul 90, a adus golul victoriei. Alexandru Neacşa a trimis în careu de pe dreapta, iar Alexandru Dulca a reluat cu capul din faţa careului mic în dreapta portarului Grecu. Luceafărul s-a impus cu 3-2, iar jucătorii bihoreni au făcut şi o horă a bucuriei pe terenul de joc.

"Sunt extrem de mulţumit, în primul rând de rezultat, mulţumit de felul cum au reacţionat băieţii după prima repriză, în care, chiar dacă am primit două goluri, eu zic că, am controlat în mare măsură jocul. Am primit două goluri, un gol din fază fixă şi unul pe nesincronizarea apărătorilor, dar la pauză am văzut o echipă unită. Cred că a doua repriză ne-a aparţinut în totalitate, atât ca posesie cât şi ca număr de ocazii, dar şi la duelurile unu contra unu. Victoria, până la urmă, este meritată. Noi încercăm să acumulăm cât mai multe puncte şi să ajungem cât mai sus, dar asta numai prin muncă şi continuitate", a declarat, după meci, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Dulca.

După această partidă, formaţia orădeană a urcat două locuri în clasament, cel puţin până la partidele de duminică, fiind acum pe poziţia a XI-a, cu 27 de puncte.


Luceafărul Oradea - FC Argeş 3-2 (1-2)

Au marcat: Vl. Rusu (min. 37 din penalty şi 87) şi Al. Dulca (min. 90) / Buhăescu (min. 3) şi Oros (min. 29 - autogol)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 250

Luceafărul: Gudea – Balea, Oros, Tînc, Trif – Feher – ctp (min. 59 Cl. Codoban), Ţegle – Neacşa, Vas. Pop (min. 81 Antohi), B. Rocha (min. 86 Al. Dulca) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca

FC Argeş: N. Grecu - D. Oancea (min. 61 Tofan), Vişa, Ciucă, Şerbănică - R. Costin - cpt., Tăbăcariu (min. 46 Nilă), I. Şerban, Ct. Barbu - I. Năstăsie (89 Ct. Stan) şi Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi
Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Radu Despa (Baia Mare) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).


Etapa a 24-a a Ligii a II-a:

Sâmbătă:

Luceafărul Oradea - FC Argeş 3-2
Foresta Suceava - Chindia Târgovişte 1-1
Ştiinţa Miroslava - Metaloglobus Bucureşti 1-1
Pandurii Târgu Jiu - CS Mioveni 2-1
ASU Politehnica Timişoara - Academica Clinceni 2-2
Dunărea Călăraşi - CS Afumaţi 2-1

Duminică:

Ora 11:00 Ripensia Timişoara - Dacia Unirea Brăila 2-1
Ora 12:00 UTA - AFC Hermannstadt 1-1
Sportul Snagov SA - ASA 2013 Târgu Mureş 3-0 (la "masa verde")
Olimpia 2010 Satu Mare - CS Baloteşti 0-3 (la "masa verde")