Aşa cum era de aşteptat, formaţia CSM CSU Oradea a învins, sâmbătă, echipa Dinamo Știința București, într-un meci pe care l-a disputat în deplasare şi care a contat pentru etapa a 9-a (a 2-a a returului) din Grupa A valorică a Ligii Naționale.

Meciul, care a fost controlat în mare măsură de bihoreni, a fost câştigat de echipa campioană la o diferenţă de 16 puncte, cu scorul de 78-62.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Valeika. Totuşi, în primul sfert dinamoviştii au fost cei care s-au aflat la timonă, ei intrând, de altfel, în avantaj cu patru puncte în prima pauză, scor 19-15.

Dinamo Știința a rămas în avantaj şi în prima jumătate a sfertului secund, după care roş-albaștrii au reușit să treacă în avantaj. Apoi, cele două formaţii s-au succedat de câteva ori la conducere, pentru ca Arturas Valeika să stabilească  scorul pauzei mari, 36-34 pentru CSM CSU.

În jumătatea a doua, bihorenii au arătat mult mai bine, iar acest aspect s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. Elevii antrenorului Cristian Achim au reușit un parțial de 17-6, desprinzându-se la 13 puncte pe tabelă, diferenţă care s-a menţinut până la ultima pauză, când CSM CSU conducea cu 57-44.

În ultimul sfert, avantajul orădenilor a început să crească şi, chiar dacă pe final  Cristian Achim i-a trimis pe teren pe tinerii Fometescu şi Petrescu, CSM CSU a obţinut o victorie reconfortantă, cu scorul de 78-62.

„Întotdeauna acest gen de meci este complicat. Lumea consideră că Dinamo Știința este echipa cu șansa a doua în astfel de întâlniri, însă eu nu am aceeași părere. Mi-am dorit să avem abordarea potrivită pentru acest tip de jocuri. Am avut și puțin noroc pentru că Milutinovic nu a jucat. Sunt sigur că meciul nostru ar fi fost și mai greu cu el pe teren, dar sunt foarte bucuros pentru victoria obținută. Consider că e o victorie meritată, iar intensitatea noastră în apărare a făcut diferența”, a declarat, după joc, tehnicianul „roş-albaştrilor”, Cristian Achim.

Principalul marcator al campionilor a fost căpitanul Giordan Watson, 18 puncte. L-au urmat Kris Richard cu 15 puncte şi Nikola Markovic, cu 11 puncte înscrise.

De menţionat că la această partidă, CSM CSU Oradea a jucat fără accidentatul Bobe Nicolescu, dar și fără Dragan Zekovic.

Este cea de-a şasea victorie consecutivă pentru orădeni în actuala ediţie de campionat, ei ajungând acum la 7-2 la general, menţinându-se pe poziţia secudă a clasamentului, la două puncte de liderul U BT Cluj.

Formaţia clujeană a câştigat în această rundă jocul de acasă cu BCM U FC Argeş Piteşti, cu scorul de 89-80.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua tocmai în compania echipei clujene, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.30, la Arena Antonio Alexe.

Până atunci însă bihorenii vor mai întâlni o dată formaţia U BT Cluj, miercuri, 11 decembrie, de la ora 19, dar în deplasare, în cadrul primei etape din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.