Aşa cum era de aşteptat, echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU s-a impus, vineri seară, în disputa de la Timişoara din penultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională.

Jucătorii pregătiţi de antrenorul Cristian Achim au întâlnit în Sala "Constantin Jude" cea de-a doua echipă a Timişoarei, pe BC Timba, formaţie pe care a întrecut-o cu scorul de 105-74.

Având în faţă o formaţie modestă, trupa orădeană a reuşit să marcheze punct după punct, depăşind suta şi adjudecându-şi cea de-a 15-a victorie din campionat.

Orădenii au început bine, au înscris 27 de puncte în primele zece minute, au şi primit 20, în schimb. În sfertul II au fost şi mai eficienţi, cu 29 de puncte marcate. Cum şi Timba a marcat în acest interval 24 de puncte, scorul la pauza mare a fost 56-44 pentru CSM CSU.

Sfertul III a fost destul de bun pentru gazde, care şi-au adjudecat aceste zece minute cu 25-23, din în ultima secvenţă bihorenii au fost devastatori, au marcat 26 de puncte şi au primit numai 5, astfel că în final şi-au adjudecat o victorie la 31 de puncte, cu 105-74.

Principalul marcator al orădenilor a fost de această dată Muhamed Pasalic, autor a 27 de puncte. El a fost urmat de Sean Denison, cu 18 puncte, Kris Richard, cu 14, Goran Gajovic, cu 11, Vaidas Kariniauskas, autor a 10 puncte, de Bobe Nicolescu, cu 9 puncte, Arturas Valeika şi Bogdan Ţîbîrnă, cu câte 6 puncte şi Mihai Gavrilă, cu 4 puncte. A mai jucat, fără ca să înscrie însă, şi Tudor Fometescu.

De la Timba, Damjan Kandic a fost principalul marcator, cu 18 puncte, secondat fiind de Dejan Kovacevic, cu 16 puncte.

În urma acestui succes, cel puţin până la celelalte meciuri ale etapei, CSM CSU Oradea a urcat pe locul II, cu 36 de puncte şi va juca în etapa următoare, ultima din sezonul regulat, tot în deplasare, la Bucureşti, cu Steaua CSM Eximbank.