Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au dat lovitura, sâmbătă, la Arad, în faţa celor de la UTA. Bihorenii au reuşit să se impună cu scorul de 3-0 şi, astfel, să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon competiţional al Ligii a II-a.

Meciul, care s-a desfăşurat pe stadionul Motorul şi a contat pentru etapa a 25-a a celui de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, a avut o desfăşurare surprinzător de plăcută pentru suporterii bihoreni. Două goluri le-a reuşit Vasile Pop, iar ultimul George Paraschiv.

Penalty pentru Luceafărul

Elevii antrenorului Cristian Lupuţ au început destul de bine, iar în minutul 11 şi-au arătat pentru prima dată "colţii", după ce Vasile Pop a trimis o pasă filtrantă. Al. Dulca a scăpat singur în mijlocul careului, dar a driblat în lateral şi apărarea arădeană s-a repliat, reuşind să îndepărteze pericolul.

Arădenii au replicat şi ei în minutul 15, când Kanda l-a lăsat liber pe Ciprian Rus, la 15 metri, dar acesta a trimis din prima milimetric pe lângă bara din stânga lui Moga. A venit însă minutul 22, când  orădenii au reuşit să deschidă scorul.  Dulca a centrat de pe stânga, iar Vasile Pop, nemarcat, a pus latul din 7 metri şi a trimis în plasă, în stânga lui Bodea, rămas ţintuit pe linie.

După acest gol al "roş-albaştrilor", cei de la UTA au avut mai mult balonul, numai că a venit minutul 38, când s-a dictat penalty pentru Luceafărul, după ce Bebey a căzut în careu în duel corp la corp cu Şeroni. Fundaşul arădean a şi fost avertizat cu cartonaş galben. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de acelaşi Vasile Pop, care a trimis în stânga lui Bodea. Goalkeeper-ul a plonjat în dreapta, iar scorul a devenit 2-0 pentru bihoreni. Acesta a fost, de altfel, şi rezultatul primei reprize.

După pauză, "alb-roşii" au încercat să pună în pericol poarta bihoreană în minutul 62, când Kanda a trecut scurt de Lu, a tras puternic de la 23 de metri, însă Moga a respins de sub transversală.

În replică, în minutul 67 s-a consemnat o dublă ocazie pentru Luceafărul. Mai întâi, Paraschiv a tras în blocaj din numai 6 metri, faza a continuat, iar balonul a ajuns la Dulca, aflat la 8 metri, care a tras puternic, puţin peste transversală.

Arădean luat cu ambulanța

Un eveniment nefericit s-a petrecut însă în minutul 71, când ambulanţa a intrat pe teren, iar arădeanul Rafael Iuga a fost urcat pe targă, după ce a căzut ca secerat la 25 de metri de poarta adversă. UTA a terminat, astfel, meciul în zece, pentru că a făcut toate schimbările. Tânărului arădean i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital.

Chiar şi în inferioritate numerică, echipa gazdă a mai încercat să pună în pericol poarta adversă, dar în final tot bihorenii au reuşit să mai înscrie. Asta, după ce, în minutul 90+1, a fost dictat un nou penalty pentru Luceafărul. Paraschiv a căzut în careu după un duel cu Ivan, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri şi i-a dat galben utistului. Penalty-ul a fost trnasformat de acelaşi George Paraschiv. În prima fază portarul arădean Bodea a respins în 3 metri, ded unde Paraschiv a trimis în plasă.

Luceafărul Oradea s-a impus, astfel, clar, nesperat, pe terenul unui adversar cu tradiţie în fotbalul românesc. Această victorie îi urcă în clasament pe elevii antrenorului Cristian Lupuţ, care au părăsit din nou zona minată a ierarhiei.


UTA - Luceafărul Oradea 0-3 (0-2)

Au marcat: V. Pop (min. 22 şi 39 din penalty) şi Paraschiv (min. 90+2)

UTA: Bodea - R. Iuga, El Hasni, Şeroni, Ciucur - I. Neagu, Hrezdac (min. 46 Dav. Popa) - Cr. Costin (min. 46 Stahl, min. 58 R. Ivan), Miculescu, Kanda - Cip. Rus – cpt. Antrenor: Ionuţ Popa

Luceafărul: Moga – Ciul (min. 83 Preoteasa), Yabre, Al. Băican, Oros - cpt. - Vas. Pop, Prejmerean, Lu, Al. Dulca (min. 77 Mitrică) - G. Paraschiv şi Bebey (min. 69 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare) - Bogdan Ioan Dragoş (Făgăraş) şi Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare).


Etapa a 25-a a Ligii a II-a:

Vineri

CS Mioveni - Chindia Târgovişte 1-4

Sâmbătă

UTA - Luceafărul Oradea 0-3

ACS Poli Timişoara - Academica Clinceni 1-3

Dacia Unirea Brăila - CS Baloteşti 1-0

SSC Farul Constanţa - Pandurii Târgu Jiu 2-0

Daco-Getica Bucureşti - Metaloglobus Bucureşti 1-1

FC Argeş - ASU Politehnica Timişoara 0-0

Aerostar Bacău - Universitatea Cluj 1-2

Duminică

Ripensia Timişoara - Sportul Snagov 1-2

Marţi

Petrolul Ploieşti - Energeticianul 2-0