Formaţia de baschet feminin BCU Oradea a obţinut, luni, o victorie în cadrul etapei a III-a a Campionatului Naţional U16. Tinerele orădence, pregătite de antrenorii Ioana şi Daniel Anica, au învins tocmai campioana naţională a categoriei, formaţia CSU Braşov.

Chiar dacă jucătoarele născute în 2005 au venit după un turneu epuizant la categoria U15 de la Alba Iulia, BCU Oradea a preluat conducerea încă de la începutul jocului. Acestea nu au acordat nicio şansă adversarelor de a se apropia la mai mult de 20 de puncte. În aceste condiţii, antrenorii au reuşit să ruleze tot lotul avut la dispoziţie, iar scorul final a fost 67-44.

Marcatoarele echipei orădene au fost: Anisia Croitoru, autoare a 18 puncte, Alexia Creţ, cu 16 puncte, Szallai Kira, 12 puncte, Alexia Ilea, 9 puncte, Loredana Milas, 8 puncte, Iasmina Buştean şi Oana Ceh, cu câte 2 puncte. Au mai jucat şi: Flavia Dan, Daria Condurache şi Carla Oros.

În următoarea etapă, tinerele baschetaliste de la BCU Oradea vor evolua pe terenul celor de la CSS Sibiu, sâmbătă, 15 februarie.