Echipele bihorene de fotbal componente ale Ligii a III-a au avut o etapă fastă în acest weekend, reuşind să câştige fără să primească gol.

CSC Sânmartin a obţinut prima victorie în eşalonul al III-lea, după ce a dispus, vineri, la Sântion, de formaţia Sănătatea Cluj, cu scorul de 3-0. La pauză scorul a fost egal, 0-0, toate cele trei reuşite echipei din Sânmartin fiind marcate în repriza a doua de jucătorul Sergiu Pop. Mai întâi, atacantul echipei bihorene a marcat în minutul 61, după care, în minutul 80, el a recidivat din penalty, pentru ca scorul final, 3-0, să-l stabilească în minutul 87.

"A fost o victorie muncită, frumoasă. Este prima victorie pentru noi în Liga a III-a. Am întâlnit un adversar foarte bun din seria noastră, având în componenţă o serie de jucători cu foarte multe meciuri în Liga I. Este vorba despre Roman, Ciupe, Rus sau Dănuţ Matei, jucători care, într-adevăr, în momentul în care pun piciorul pe minge îşi arată adevărata lor valoare. Nu întâmplător au jucat foarte multe meciuri în prima ligă. Noi am fost însă o echipă disciplinată, cu o evoluţie bună, în faţa unui adversar incomod care a venit să-şi vândă foarte scump pielea, aici la Sântion, iar spre bucuria noastră, rezultatul final spune tot despre acest joc", a declarat antrenorul Călin Cheregi pentru BIHOREANUL.

Tehnicianul de la CSC Sânmartin a trimis pe teren echipa în meciul cu Sănătatea Cluj: Barabas – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene – Seb. Brata (min. 60 Vancea), Habakuk, Tiponuţ (min. 80 P. Andras), I. Ban (min. 46 Cl. Popa) – Sorian şi Szabados (min. 46 Sg. Pop). La debutul său, Vancea a scos penalty-ul din minutul 80, transformat de Sergiu Pop.

La rândul ei, Luceafărul Oradea a evoluat în deplasare vineri după-amiază, la Turda, cu Sticla Arieşul, formaţie pe care a întrecut-o cu 1-0, după ce la pauză şi aici se consemna scor alb, 0-0.

Unicul gol al jocului l-a reuşit atacantul George Paraschiv, care a marcat în minutul 83. 

Echipa bihoreană a obţinut astfel a treia victorie din trei posibile în actuala ediţie de campionat, consolidându-şi prima poziţie a clasamentului în Seria a V-a.

"A fost un joc greu de deplasare, deoarece noi am plecat în ziua jocului. Am întâlnit o echipă cu maxim de puncte după două etape, care venea şi după o victorie cu Minaur Baia Mare. Am obţinut totuşi această victorie în deplasare, printr-un gol târziu marcat, dar nu uităm că noi avem o echipă foarte foarte tânără în Liga a III-a. Ca de obicei, noi am încercat să jucăm fotbal, am avut ocazii, până la urmă am şi înscris şi cred că victoria este pe deplin meritată", a declarat Dragoş Militaru, antrenorul formaţiei Luceafărul Oradea, pentru BIHOREANUL, după încheierea jocului.

Tehnicianul Luceafărului a trimis în teren la această partidă echipa: Filip – Gunie, Pop, Core, Roş (Papp), Mitrică (Lăsconi), Paşca, Peter (Mintaş), Manole (Costea), Paraschiv şi Maxin.

În celelalte partide de vineri, din etapa a III-a a Seriei a V-a din Liga a III-a s-au consemnat rezultatele: Viitorul Şelimbăr - Unirea Dej 2-0, Avântul Reghin - Unirea 1924 1-0 şiCFR Cluj II - AFC Odorheiu Secuiesc 1-1.

Sâmbătă, de la aceaşi oră, 17, au loc ultimele partide, Unu Fotbal Club Gloria - SCM Zalău, Fotbal Comuna Recea - Industria Galda şi Metalurgistul Cugir - Minaur Baia Mare.

În clasament, cu 9 puncte, Luceafărul Oradea este lider, urmată fiind la două puncte de Viitorul Şelimbăr şi la trei puncte de Sticla Arieşul Turda. CSC Sânmartin a urcat pe poziţia a 7-a, cu 4 puncte.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua acasă, cu Fotbal Comuna Recea, în timp ce CSC Sânmartin va face deplasarea la Alba Iulia, pentru jocul cu Unirea 1924.

Până atunci, miercuri, 11 septembrie, de la ora 16:30, trupa pregătită de antenorul Călin Cheregi va primi replica Universităţii Cluj, în turul IV al Cupei României.