Studentele orădene au câştigat ultima partidă disputată în acest an în cadrul campionatului Diviziei A2, Seria Vest la volei feminin, rămânând neînvinse în retur. A fost şi a treia victorie consecutivă, în cele opt partide disputate bihorencele având un bilanţ pozitiv cu şase victorii şi doar două înfrângeri înregistrate în acest sezon.

CSS Volei Turda, cu o echipă tânără, antrenată de reputatul antrenor Sandu Lazăr şi al cărei manager este legendara jucătoare Cristina Pîrv, a făcut tot posibilul să încurce planurile oaspetelor de a obţine un rezultat pozitiv.

Jocul s-a dovedit unul disputat, în care experienţa superioară a orădencelor şi-a spus cuvântul, echipa CSU Oradea a ştiut să gestioneze momentele cheie ale jocului. Astfel, încă din primul set studentele au dorit să arate că sunt hotărâte să obţină victoria şi, cu Anca Paşca în zi de graţie, alături de Radu Fâcă Maria în atac, dar şi cu apărarea exactă a celor două şteience, Blaj Giulia şi Pura Mădălina, care s-au completat reciproc, a avut ca efect desprinderea orădencelor la 20-16. Gazdele s-au apropiat la două puncte, însă serviciul lui Adamcsik Daiana, ce a realizat cel mai mare numar de aşi în acestă partidă (4), a făcut ca studentele să se desprindă la 4 puncte, scor 24-20 şi apoi să câştige setul cu 25-20.

Setul doi a aparţinut gazdelor, care au profitat de relaxarea oaspetelor şi au condus detaşat tot setul, acest fiind adjudecat de echipa turdeană cu scorul de 25-14. După acest duş rece, voleibalistele de la CSU Oradea au strâns rândurile şi au revenit în joc, serviciul fiind arma principală, relaţiile de joc au revenit la normal şi au impus ritmul, "centrii Breban Alexandra şi Chiş Flavia au avut execuţii eficiente", după cum a precizat managerul Paul Alexi Szabo, astfel, scorul a luat proporţii, time-out-urile solicitate la 5-0, respectiv 13-6 neavând efectul scontat pentru gazde.

Setul patru a fost controlat de oaspete, care s-au aflat în permanenţă la conducere şi au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să câştige acestă partidă, pentru a-şi consolida poziţia în clasament, dar şi pentru a avea "încununate eforturile depuse în pregătire", după cum a mai afirmat Paul Alexi Szabo.

Cu victoria de la Turda, echipa CSU Oradea şi-a consolidat locul III în clasament, fiind la două puncte de echipa de pe locul II, SCMU Craiova, în timp ce pe locul I se află CSU Medicina Târgu Mureş.

În prima etapă din anul viitor,  orădencele vor evolua pe teren propriu, pe 18 ianuarie împotriva echipei CSM Sighet.


CSS Turda – CSU Oradea 1-3 (21-25, 25-14, 15-25, 20-25)

CSU Oradea: Paşca Anca (căpitan), Radu Fîcă Ana Maria, Fîcă Iuliana, Breban Alexandra, Maxim Andreea, Moş Antonia, Haidu Roxana,  Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Telian Diana, Grosu Andreea, Chiş Flavia, Pura Mădălina, Năstruţ Denisa şi Bikfalvi Alexandra. Antrenori Szabo-Alexi Mariana şi  Szabo-Alexi Paul.


Iată rezultate complete din ultima etapă a anului:

CSU Medicina Târgu-Mureş – CSM Sighetul Marmaţiei 3-0

SCMU Craiova  –  CSU Politehnica Timişoara 3-0

CSS Turda – CSU Oradea 1-3