Faza a II-a din cadrul Campionatului Naţional al Diviziei A2 la volei feminin a programat sâmbătă, în prima etapă a play-off-ului jocul dintre CSU Oradea, ocupanta locului III şi echipa SCMU Craiova, ocupanta poziţiei a VI-a, în sezonul regulat.

Deşi au întâlnit un adversar incomod, cu jucătoare cu experienţă, studentele orădene şi-au respectat statutul de favorite şi s-au impus după 64 de minute, în urma unei evoluţii convingătoare a întregii echipe.

"Remarcăm constanţa pe care echipa a avut-o în ceea ce priveşte acţiunile de atac, iar în apărare pe lângă faze în care au reuşit execuţii acrobatice la preluare, acţiunea care le-a adus un plus de eficienţă în multe momente a fost blocajul, realizat de componentele echipei, exact în momentele în care era mai mare nevoie, fie pentru a tăia elanul oaspetelor, fie pentru a mări avantajul pe tabelă", a declarat Paul Alexi-Szabo, managerul echipei orădene.

În urma acestei victorii, voleibalistele de la CSU Oradea conduc cu 1-0 în disputa cu doljencele, următorul joc fiind programat la Craiova, sâmbătă, în Sala Polivalentă, de la ora 13.00.

În caz de egalitate la întâlnirile directe, meciul al treilea va avea loc la Oradea, sâmbătă 16 martie.

Câştigătoarele din acestă fază se vor califica la turneul semifinal, Federaţia Română de Volei luând decizia de a nu organiza turneul final de promovare. Astfel, primele două echipe de la acest turneu, ce va avea loc  în perioada 5-7 aprilie în una din locaţiile stabilite în urma licitaţiei de organizare, vor promova în Divizia A1.


CSU Oradea - SCMU Craiova 3-0 (25-19, 25-22, 25-14)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Paşca Anca,  Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Măran Andreea, Breban  Alexandra, Pura Mădălina, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra şi Rizea  Antonia. Antrenor: lector univ. dr. Mariana Szabo-Alexi

Vezi celelalte rezultate din manşa I:

CSM Târgu Mureş – CSM Sighetu Marmaţiei 3-1

FC Argeş – Politehnica Timişoara 3-0

CSM Sibiu – CSM Lugoj 0-3