Iniţiativa lăudabilă a Primăriei de a amenaja în parcul Brătianu o pistă de alergare sintetică se lasă cu distrugeri. Muncitorii au împrăştiat pietrişul, pământul şi nisipul escavat în timpul lucrărilor de-a lungul pistei, "omorând" astfel iarba şi reducând semnificativ spaţiul verde din parc.

Aşadar, orădenii pot doar să spere că până la jumătatea lunii septembrie, când lucrările trebuie să se încheie, oficialii Primăriei vor obliga muncitorii să-şi repare greşelea, să adune molozurile şi toate resturile şi să planteze de-a lungul pistei gazon.

Lucrările la prima pistă artificială de alergare din Oradea au început pe 1 august. După cum a declarat într-o conferinţă de presă în teren viceprimarul Florin Birta, traseul pistei ce va fi acoperită cu tartan a fost ales astfel încât să nu se taie niciun copac.

Cu o lungime de 1.045 metri, pista este construită de firma Drumuri Bihor, pentru suma de 530.000 lei cu TVA inclus, încasată de firma Eco Bihor de la firmele din alte oraşe care îşi depozitează deşeurile la deponeul ecologic din Oradea.