Nu le pasă de siguranţa lor! Pietonii traversează pârâul Peţa riscându-şi viaţa printre utilajele care demolează podul din strada Universităţii în ciuda îngrădirii zonei, a indicatoarelor cu semnificaţia "Accesul interzis" şi a apelului muncitorilor.

"Deja am răguşit de cât strig după oameni. Cum mă întorc cu spatele, cum trece câte unul pe sub piconul care demolează podul. Efectiv, nu le pasă că riscă să fie striviţi, că pot cădea în apă sau aluneca peste bolovani", spune un muncitor.

Marţi, înainte de prânz, un bătrânel a trecut pe sub utilajul uriaş, fără să îi pese de muncitorii care au alergat să îl oprească. Bătrânelul a fost la un pas să fie strivit de cabina maşinii care se balansa violent în timp ce spărgea plăcile de beton cu braţul metalic.

Pensionarul şi-a continuat drumul peste şanţuri defel interesat de faptul că operatorul piconului a fost obligat să oprească lucrul, pentru a nu-i pune viaţa în pericol.

Angajaţii Drumuri Bihor încearcă să dezafecteze placa podului înainte de lăsarea serii, pentru ca în cursul zilei de miercuri zona să fie degajată de moloz şi armătura din fier care ţine structura unită.

Muncitorii speră că, odată dezafectat podul, trecătorii vor renunţa să se mai hazardeze printre utilaje şi şantierişti şi vor apela, totuşi, la pasarelele din vecinătate.

Lucrările de demolare vor fi urmate de reconstrucţia podului. Viitoarea traversare peste Peţa va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru. Lucrările în valoare de 1,5 milioane lei sunt executate de firma Drumuri Bihor.