Un cititor al BIHOREANULUI acuză "bătaia de joc" de la Piaţa 100, inaugurată la începutul lunii noiembrie, unde cea mai mare parte a sectorului auto nu este asfaltată, decât pe alei, iar apa bălteşte pe nisip şi pietriş, îngreunând astfel accesul posibililor clienţi spre maşinile care-i interesează.

Orădeanul nemulţumit de situaţie a făcut, duminică, mai multe fotografii în sectorul auto al noii pieţe Obor a oraşului, iar imaginile sunt lămuritoare: sectorul auto e plin de apă şi noroi. "Nu poţi intra în maşină. (n.r. - piaţa) E făcută în bătaie de joc, fără canalizare, doar nisip care ajunge tot în maşini", a subliniat cititorul BIHOREANULUI.

Întrebat despre această situaţie, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, susţine că, de fapt, situaţia n-ar fi deranjantă şi că n-a primit alte reclamaţii pe această temă. Andrica recunoaşte că nu au fost asfaltate locurile unde sunt expuse maşinile "pentru economie", susţinând că asfaltarea lor ar fi însemnat o cheltuială în plus de circa 600.000 euro.

"Nu e necesară asfaltarea ca să expui o maşină. Cât despre situaţia de acum, putem spune că şi în oraş când ninge şi apoi se topeşte zăpada e apă pe trotuare şi pe şosele. Nu e o problemă care să perturbe activitatea din piaţă", a declarat Andrica, menţionând că sub toată întinderea Pieţei 100 sunt canale de drenare.

Potrivit acestuia, în decursul acestui an, peste pietrişul şi nisipul din sectorul auto se va mai pune un strat de piatră concasată. Andrica nu exclude ca, pe viitor, să se investească în asfaltarea sectorului auto, dar acest lucru nu se va întâmpla în mod cert în acest an. "Noi a trebuit să eliberăm amplasamentul de la vechea piaţă şi să o realizăm pe cea nouă, dar în timp corectăm ce e de corectat", asigură directorul ADP Oradea.

În sectorul auto taxa pentru expunerea unei maşini pe o săptămână este de 30 lei în sectorul neasfaltat, respectiv de 40 lei într-o zonă în care există, totuşi, asfalt.