Un loc preferat de părinţii şi copiii care locuiesc în Rogerius, Parcul Magnoliei, a devenit o zonă de ocolit!

Pungi de plastic, flacoane, ba chiar şi porumbei morţi zac pe sub coşurile de gunoi, prin nisipul de lângă tobogane ori pur şi simplu pe iarbă. "Coşurile de gunoi sunt pline, gunoaiele curg din ele, în jurul lor pe o rază de câţiva metri sunt numai gunoaie şi porumbei morţi. Este oribil", a reclamat, marţi, BIHOREANULUI o orădeancă.

De vină pentru această situaţie este chiar Primăria Oradea, care nu s-a îngrijit să încheie un contract pentru îngrijirea spaţiilor verzi din lotul 4 al oraşului, întins în Rogerius şi Oncea.

Până pe 24 mai, acest lot a fost în grija RER Vest, care a avut un contract câştigat în urma licitaţiei de acum trei ani. În urmă cu 10 zile, acest contract a expirat, dar Primăria încă nu a încheiat un nou act.

"A fost organizată o nouă licitaţie, a câştigat firma Profi Garden şi urmează să se încheie contractul. Până atunci, Direcţia Tehnică încearcă să caute soluţii", a declarat Anca Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.

De ce n-au căutat funcţionarii Primăriei soluţii înainte, astfel încât să nu se ajungă la această situaţie mizerabilă şi revoltătoare, nu mai lămureşte nimeni. Aşa că orădenii n-au decât să suporte gunoaiele...