La 14 ani de la inaugurare, bazinul olimpic din Oradea, altădată cel mai modern din ţară, a ajuns într-o avansată stare de mizerie şi degradare.

Clienţii se plâng că proasta administrare a bazinului a făcut ca toate duşurile să rămână fără cap, cuierele să aibă agăţătoarele rupte, gresia a prins mucegai pe la îmbinări şi se mişcă sub greutate, iar uşile vestiarelor sunt defecte.

"Lăsând la o parte calitatea îndoielnică a lucrărilor iniţiale, situaţia actuală se datorează doar nepăsării: mizeria este omniprezentă; duşurile sunt majoritatea defecte, demne de industria mineritului, niciunul nu are pară şi lipsesc robineţii; dulapurile din vestiare sunt insuficiente şi defecte, iar uşile nu se deschid", a reclamat, printre altele, un orădean, care a şi transmis BIHOREANULUI o serie de imagini care arată cele spuse de el. 

Clienţii bazinului spun că starea de degradare a clădirii este atât de avansată încât s-a ajuns ca apa de la ploaie să se infiltreze în incintă.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din Primărie, Lucian Popa, spune că municipalitatea pregăteşte lucrări de reabilitare capitală a întregii clădiri.

"Avem un proiect reabilitare totală a bazinului olimpic în valoare de peste 12 milioane lei. Proiectul vizează reabilitarea integrală a bazinului, reabilitarea acoperişului, a vestiarelor şi instalaţiilor de ventilaţie, tot", a declarat directorul Popa.

Potrivit directorului, investiţia urmează să se desfăşoare etapizat începând din vara acestui an.