Drumul judeţean dintre Tinca şi Salonta este plin de gropi şi crăpături, se plâng locuitorii zonei care au postat fotografii cu starea şoselei pe Facebook, spunând că aceasta a fost doar "peticită" de-a lungul timpului.

"Un drum al incompetenţei, administratorul a peticit de-a lungul timpului atât de mult acest drum încât a ajuns să peticească peticele", au scris localnicii nemulţumiţi pe pagina de Facebook Prin Tinca. După cum arată fotografiile, drumul este într-o stare avansată de degradare.

Întrebat, marţi, de BIHOREANUL, despre starea drumului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a dat vina pe opoziţie şi pe fosta conducere a instituţiei.

"Drumul Salonta - Tinca este prevăzut pentru investiţii, pentru reabilitare totală. Aşteptăm consilierii PNL să voteze proiectul pentru că deocamdată s-au opus", a spus Mang.

Vicepreşedintele CJ Bihor s-a referit la faptul că proiectele care vizau trecerea din domeniul public al municipiului Salonta în cel al judeţului Bihor a unor porţiuni de teren de pe anumite străzi în vederea reabilitării DJ765 Salonta - Tinca au fost respinse, în luna decembrie a anului trecut, de consilierii judeţeni PNL. Cum e vorba de proiecte de patrimoniu, fără voturile opoziţiei, acestea nu au trecut.

În luna ianuarie a acestui an proiectele au fost puse din nou pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, însă aleşii PNL au lipsit, aşadar proiectele n-au trecut din nou.

Reabilitarea tronsonului Salonta - Tinca pe o lungime de 23 km fusese inclusă în proiectul de buget al CJ Bihor pe anul 2018. CJ a depus un proiect de reabilitarea a acestui drum la PNDL, însă nu a obţinut finanţarea, aşadar îşi propune să înceapă reabilitarea din bugetul propriu. "Sperăm că din rezervele rămase în PNDL să obţinem bani până la urmă finanţare şi pentru acest drum", a spus Ioan Mang.

În ceea ce priveşte faptul că mai multe drumuri judeţene sunt într-o stare proastă, nu doar cel dintre Salonta şi Tinca, Ioan Mang a spus că este vorba despre "moştenirea" pe care a primit-o actuala conducere a CJ Bihor de la cea precedentă. "O să facem, dar sunt 900 de kilometri de drumuri judeţene şi moştenirea este foarte proastă. În 8 ani s-au asfaltat doar 100 de kilometri. Nu putem într-un an să facem totul", a precizat vicepreşedintele CJ.

Citește și: 

Cum arată un drum judeţean în Bihor. Locuitorii din Popeşti sunt nevoiţi să circule prin gropi şi noroi (FOTO)