Mai mulţi orădeni s-au plâns BIHOREANULUI că în centrul Oradiei au reapărut reprezentanţii unei firme care îi momeşte pe trecători într-un birou pe strada Aurel Lazăr, unde le promit apariţii în reclame şi în diverse campanii publicitare, dar li se cere să plătească pentru început câte 100 de lei, iar apoi chiar sute de euro pentru contracte care ar urma să-i facă vedete.

Unii au căzut în plasă, iar alţii s-au prins în timp ce erau "vrăjiţi" că ceva este putred la mijloc şi că, cel mai probabil, reclamele promise sunt nişte himere.

"Mama împreună cu sora mea se plimbau pe centru, când au fost abordate de o agenţie care i-a promis surorii mele şedinţe foto pentru diferite firme, album foto cu pozele ei şi haine de firma, mamei mele, cosmetice. Au plătit taxa de înscriere 100 de lei amândouă plus încă 1000 de lei avans pentru şedinţe foto. Mai urmează să plătească încă 1000 de lei. Când au ajuns acasă, am zis aşa în glumă ca le-a dat ţeapă, ceea ce s-a şi adeverit. Am căutat pe internet firma din contract: The Beauty of Afirmation SRL însă nu am găsit nicio informaţie. După aceea am căutat pe net numele dnei reprezentant legal: Cocos Corina-Lucia. Am aflat că a escrocherit multe persoane. Am scris sa afle si alţii, să nu cadă în plasă", s-a plâns o cititoare a BIHOREANULUI.

Un alt orădean a transmis BIHOREANULUI că a fost abordat recent pe Corso de aceleaşi personaje şi a fost invitat într-un birou pe strada Aurel Lazăr nr. 6, unde i s-a spus că va promova haine de la "H&M, Zara şi altele".

În plus, va primi între 30 şi 50 de euro pe şedinţă foto, plus o ţinută la alegere.

"După, tipa îmi zice că trebuie să completăm un acord de utilizare a imaginii mele: mă întreabă cum mă cheamă, câţi ani am, înălţimea, greutatea, ce număr port la pantofi (…) Doamna avea pretenţia să ceară bani, suma de 100 de lei drept garanţie că oamenii se vor mai întoarce la şedinţele foto şi promovarea mea din pozele făcute", a povestit tânărul.

El a plătit 100 de lei, deşi i s-a părut ciudat să i se ceară bani pentru ca fotografiile să-i apară pe un site. 

După câteva minute, reprezentanţii firmei i-au spus orădeanului că brusc a fost selectat pentru "colaborare internaţională" pe partea de campanii publicitare, însă ar trebui să plătească 350 de euro pentru asta.

"M-au apucat nervii şi am mirosit că-i  ţeapă, doar bani vor, nu ştiam cum să ies mai repede din biroul ei, am refuzat semnarea contractului fără să o mai las să îşi termine "poezia". Aşa se îmbogăţesc unii, sunt sigur că au picat în plasă peste 400 de persoane", a scris acesta.

Firma care face contractele se numeşte The Beauty of Afirmation SRL, dar numărul unic de înregistrare aparţine firmei Scenic Walking din Bucureşti, înfiinţată în august 2018 de o anume Corina Lucia Cocoş, care figurează în acte ca administrator.

Luna trecută, un site din Brăila, obiectivbr.ro, scria tocmai despre această firmă că are mai multe plângeri înregistrate la Poliţia din localitate din partea unor oameni care s-au lăsat vrăjiţi şi au achitat sume mari de bani, pe care nu le-au recuperat.

Nu este prima oară când reprezentanţii unor asemenea firme acţionează şi în centrul Oradiei. E bine ca orădenii să nu creadă promisiuni deşarte şi mai ales să nu plătească pentru ele.