De mult nu mai e un secret că persoanele cu dizabilităţi nu sunt o prioritate pentru autorităţi, iar Inspectoratul Şcolar Bihor o confirmă din plin. Joia trecută, Cosmin Jurcan, fondatorul unei asociaţii care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi el însuşi aflat într-o astfel de situaţie, a făcut o vizită la sediul IŞJ din strada Mihai Eminescu.

A constatat acolo că rampa de acces pentru persoanele în scaune cu rotile era blocată de maşinile parcate în curte, iar toaleta pentru aceste persoane folosită ca depozit, fiind doldora cu scaune vechi şi alte cele. Pentru că a mai atras atenţia asupra acestor deficienţe în ultimii doi ani, Jurcan a vrut să-l întrebe pe inspectorul general Alin Novac-Iuhas ce scuze are, dar acesta l-a persiflat, replicându-i că, oricum, în ultimii 5 ani nicio persoană cu dizabilităţi nu s-a dus în Inspectorat.

Bihorel crede că minte cu neruşinare pentru că dacă s-ar verifica coeficientul de inteligenţă al şefilor de prin IŞJ s-ar putea să iasă nişte valori care să-i îndreptăţească la nişte certificate.