Deşi n-au văzut niciodată cum arată, de fapt, oraşul lor, elevii nevăzători din clasele de-a III-a şi de-a IV de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal au vrut să se numere printre voluntarii care fac Oradea mai frumoasă.

Ajutaţi de profesoare şi de colegi voluntari de la Liceul de Arte, micuţii au plantat flori în jardinierele de pe malul drept al Crişului Repede, răspunzând şi ei acţiunii de voluntariat "Faleza florilor", iniţiată de orădeanul Ioan Popa Baciu.

Cu multă atenţie, copilaşii au sădit câteva zeci de flori, imaginându-şi doar gingăşia lor, în timp ce le mângâiau petalele.

"Ei nu se vor putea bucura niciodată de frumuseţea lor, dar dvs., dacă nu puteţi face mai mult, vă rog din suflet să mergeţi măcar să le priviţi în locul lor", le-a transmis Ioan Popa Baciu orădenilor care încă nu au "adoptat" o jardinieră.

În acţiunea lor, elevii de la CSEI Cristal au fost ajutaţi de voluntarii din clasa a IX-a B de la Liceul de Arte Oradea, coordonaţi de profesoara Liana Dat, şi de propriile lor profesoare, Ramona Maria Vesa, Emoke Bar, Kover Monia şi Ana Ardelean.