Pentru că au experienţa necesară, având şi ei în curtea Liceului Don Orione nişte cireşi japonezi, preotul Mihai Fechetă, fondatorul congregaţiei din Oradea, şi unul dintre angajaţii şcolii, care a lucrat în grădinărit în Italia, au toaletat cireşii din Piaţa Unirii.

Plantaţi în urmă cu trei ani, cireşii creşteau sălbatic, nefiind toaletaţi aşa cum ar trebui, pentru a avea o coroană frumoasă. Problema a fost ridicată în comisia consultativă a Primăriei pentru lucrările de tăieri şi toaletări. "Reprezentanţii Primăriei au spus că n-au specialiştii necesari care să facă aceste toaletări, aşa că ne-am dus noi", a declarat părintele Mihai Fechetă, joi, pentru BIHOREANUL.

Alături de Alois Sescu, angajat al congregaţiei, care a lucrat în Italia în grădinărit, părintele Mihai s-a dus marţi în centru. Cei doi au toaletat toţi cei 24 de cireşi. "Sunt lucrări necesare, ca să crească frumoşi. La anul va fi iar nevoie de tăieri", a spus părintele.

În plus, tăieturile au fost tratate cu ulei de in, pentru a se preveni intrarea agenţilor patogeni. Munca celor doi a fost voluntară şi gratuită. De dragul Oradiei...