Maratonul anual de înot organizat de Fundaţia Comunitară face tot mai multe "valuri" printre bihoreni, care au donat până sâmbătă, în ziua Swimathon-ului, peste 210.000 lei pentru cele 23 de proiecte caritabile înscrise.

S-au mai făcut donaţii şi sâmbătă la Bazinul Olimpic. Cei care au donat mai mult de 50 de lei pentru o cauză au fost înscrişi automat într-o tombolă cu premii în diverse produse.

Anul trecut, suma totală strânsă la Swimathon a fost de 183.000 lei. Suma totală de anul acesta urmează să fie anunţată de organizatori.

Un alt record stabilit la ediţia 2018 este cel al numărului de înotători, 389, care au sărit în apă pentru a susţine proiectele de la Swimathon, faţă de puţin peste 300 anul trecut.

De asemenea, la ediţia din 2018 s-a pus accent pe "ambasadorii" proiectelor, adică orădeni care s-au angajat că îşi vor convinge prietenii şi poate chiar necunoscuţi să doneze pentru anumite cauze.

Cel mai prolific ambasador a fost actorul Sebastian Lupu, de la Teatrul Regina Maria, care a susţinut proiectul "Toalete ca la carte" al Rotary Club Oradea 1113 – prin care se doreşte amenajarea unor toalete moderne în şcolile din mediul rural - şi a reuşit să adune de la prieteni peste 15.000 lei.

Sâmbătă, în timpul maratonului de înot, actorul a fost premiat de organizatori cu o medalie şi o cupă pentru performanţa sa.

Premiul pentru cea mai Activă echipă de înotători i-a revenit echipei DOMINICI, înotătorii mici, formată din elevi ai Liceului Greco Catolic Iuliu Maniu, care au reușit să sensibilizeze apropiații în sprijinul susținerii proiectului "Dominos – loc de joacă cu folos", adunând suma de 12.046 lei.

Cei care nu au apucat să o facă deja pot să descopere cauzele de anul acesta pe site-ul swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro şi să doneze online timp de încă o lună pentru acestea.

Printre proiecte, se numără mai multe pentru tratamentele unor copii grav bolnavi din Oradea, pentru susţinerea unor tabere pentru elevi defavorizaţi, precum şi proiecte artistice.