Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, Alina Dinu, a debutat și în lumea artistică. Aceasta a expus, luni seară, în Cetatea Oradea, 14 tablouri realizate printr-o tehnică specială. Mai exact, în loc de pensulă a pictat cu... cuţitul.

Expoziţia "Tuşe de suflet", prima vernisată de Alina Dinu, a adunat peste 30 de persoane, printre care colegi poliţişti, purtători de cuvânt ai unor instituţii din Bihor, prieteni ai autoarei şi curioşi.

Pictura, portiţa de ieşire

În deschiderea evenimentului, Angela Lupşea şi Anca Popescu Raţiu au vorbit despre talentul din spatele femeii cu uniformă.

"Alina foloseşte culori vii în pictura sa, semn că este mult entuziasm în Poliţia Română", a glumit Anca Popescu Raţiu.

La rândul ei, Alina Dinu a precizat că pictura reprezintă calea care o ajută să se deconecteze de lumea care o înconjoară, implicit de la muncă.

"Mie nu îmi place să imit realitatea, eu vreau să transmit senzaţii, emoţii prin ceea ce fac", a declarat purtătoarea de cuvânt, care în aceeaşi zi a fost avansată la gradul de comisar şef.

Întrebată când şi-a descoperit acest talent, Alina a mărturisit că pictura a fost o pasiune din copilărie, că mereu se vedea "cu şevaletul în faţă", dar a început abia după ce "dorinţa de a picta a fost mai mare decât frica de a eşua".

Instrument neobişnuit

Pentru a realiza cele 14 tablouri expuse, autoarea nu a folosit pensule, cum s-ar crede, ci cuţite speciale pentru pictură. Ele au diferite forme şi mărimi, iar mişcările sunt asemenea întinderii untului pe pâine, dar cu mai multă creativitate.

"Sunt fascinată de tuşele lăsate de cuţit. La acestea eu nu mai trebuie să le fac umbre, pentru că, fiind scoase din relief, au propria lor umbră", a spus ea.

La evenimentul de luni seară au fost prezenți să o susţină pe pictoriţă şi alţi purtători de cuvânt cum ar fi Camelia Roşca, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea, Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul Biroului Poliţiei, Laura Bondar, de la Poliţia de Frontieră, dar şi Adina Bîrda, de la Penitenciar. De altfel, inclusiv Marius Paul Hliban, şeful instituţiei de deţinere din Oradea, a fost prezent la eveniment.

Expoziţia va rămâne în Cetate, Corpul A, camera 21, timp de două săptămâni, timp berechet pentru curioşi să vadă partea artistică a poliţistei Alina Dinu.

De precizat că, înainte de vernisaj, expoziţia a putut fi vizitată şi de oaspeţii Poliţiei bihorene la festivităţile ocazionate de Ziua Poliţiei Române.