Peste 40 de standuri cu mâncare ale unor vendori din toată ţara au fost instalate în Piaţa Unirii din Oradea, unde, joi la prânz, a început o nouă ediţie a Street Food Festival.

Oferta de anul acesta este bogată, cuprinzând mai multe soiuri de burgeri, mâncăruri cu peşte şi calamari, specialităţi mexicane şi americane, precum şi o varietate de deserturi apetisante. De altfel, încă în primele ore de festival culinar sute de orădeni s-au dus să descopere bunătăţile.

Preţurile nu sunt deloc mici, un burger costând 25 sau chiar 27 lei. De altfel, la standurile cu preparate din carne e greu să găseşti o specialitate la un preţ mai mic de 20 de lei. O porţie de clătite americane de la Red Barn - comercianţi care au venit în premieră la Oradea - umplute cu fructe şi acoperite cu topping costă chiar şi 20 lei.

Tot pentru prima oară la Street Food Festival Oradea se află şi food-truck-ul "The CodFather", cu preparate ce includ file de cod, calamari şi hamsii. De asemenea, la standul "Ză german" se vând specialităţi nemţeşti, iar la standul Pokka specialităţi mexicane, inclusiv cunoscutele deserturi churros.

Încă de la prânz, la deja celebrele food-truck-uri Elemózsia, cu mai multe specialităţi de burgeri, şi Stradale, cu pulled pork gyros şi gyros de pui, s-au făcut cozi, orădenii dovedindu-se fani ai produselor respective.

La fel ca în anii trecuţi, în Piaţa Unirii au fost amenajate câteva zone în care consumatorii pot savura mâncărurile, precum şi o zonă de relaxare cu saci coloraţi întinşi pe iarbă. Lângă aceasta, organizatorii au amenajat şi o zonă dedicată copiilor, cu diverse ateliere şi jocuri.

În cadrul festivalului vor avea loc şi mai multe concerte. Joi, de la ora 19.30, pe scenă va urca formaţia Kosmic Blues, iar de la ora 21, Fameless. Vineri, de la ora 18, va cânta trupa Dimitri’s Bats, de la ora 19.30 FUNKorporation, iar de la ora 21 The Mono Jacks.

Sâmbătă, de la ora 18, în program a fost inclus concertul Metling Dice, urmat de la ora 19.30 de Ligia Hojda, iar de la ora 21 de Byron. În fine, duminică, de la ora 18.30, vor cânta Ana and the Changes şi, de la ora 20, Kryptonite Sparks.

Festivalul - organizat de Agenţia Why Not şi sprijinit de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) - va fi deschis joi până la ora 23, iar de vineri până duminică între orele 10 şi 23.