Cea de-a cincea ediţie a târgului de carte Gaudeamus de la Oradea a ajuns duminică la final. Din pricina numărului mare de vizitatori care se aflau în interior la ora 15, ora anunţată a închiderii, târgul a mai fost prelungit până când orădenii au plecat de la standuri.

"Peste 18.000 de vizitatori, 20 de evenimente extrem de atractive, 60 de expozanți și o suprafață record (peste 450 de mp acoperiți de standuri), confirmă, și la această ediție, notorietatea și statutul pe care evenimentul le-a câștigat după numai cinci ediții", se arată într-un comunicat transmis de Radio România, organizatorul evenimentului.

Înainte de închidere, însă, managerul Radio România Cluj, Bogdan Roşca, a acordat tradiţionalele premii pentru editurile prezente, dar nu numai. Laureaţii au fost desemnaţi în urma unor chestionare aplicate vizitatorilor.

Astfel, orădenii care au trecut pe la târg au spus că preferă editurile Art (locul I), Corint (locul II) şi Polirom (locul III). Tot de la editura Art a fost şi cartea preferată a orădenilor: "Harry Potter", de J. K. Rowling. Interesant este că şi anul trecut orădenii tot pe Harry Potter l-au ales ca favorit.

De asemenea, o elevă din clasa a X-a de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu a fost desemnată de organizatori Miss Lectura. Vanessa Ghiaţă (foto) a fost premiată cu o diplomă şi cu produse Avon.

Reprezentanţii Radio România au mai acordat premii presei locale, mai precis publicaţiilor şi posturilor indicate de orădeni ca sursa de informare despre Târgul Gaudeamus. La secţiunea online, premiul a fost împărţit între site-ului eBihoreanul.ro şi bihon.ro, premiul presei tipărite l-a luat Jurnal Bihorean, la secţiunea TV a câştigat Digi 24 Oradea, iar la radio Magic Fm.