Prima ediţie rebranduită a Toamnei Orădene, numită de acum Oradea FestiFall, s-a încheiat cu concertele Mihail şi The Motans, urmate de un foc de artificii spectaculos care a luminat cerul deasupra Pieţei Unirii, plină în ciuda frigului cu petrecăreţi.

După ce sâmbătă o pană de curând a întrerupt concertul 3 Sud Est, nici seara de duminică n-a fost lipsită de peripeţii. În timpul concertului The Motans un tânăr a reuşit să se furişeze dincolo de gardurile de protecţie şi s-a căţărat pe scenă lângă Denis Roabeş, solistul trupei, care a dat mâna cu băiatul, dar apoi a certat oamenii de la pază, spunându-le să nu "doarmă".

Adolescentul n-a fost violent, ci doar a afişeze pe scenă, aşadar s-a lăsat uşor escortat jos de pe aceasta.

Formaţia The Motans a continuat concertul fără probleme, stârnind strigăte şi aplauze din partea fanilor, în special a tinerelor domnişoare care se aşezaseră din timp în primele rânduri pentru a-şi vedea trupa preferată.

Între piesele care au obţinut cele mai puternice reacţii din partea publicului s-au numărat "Înainte să ne fi născut", "Rămâi" şi "Jackpot". 

La un moment dat, la prezentarea trupei, solistul le-a amintit fanilor că toboşarul este chiar un orădean, Ali Said. După un solo de tobe executat de acesta din urmă, Denis a spus "ca să înţelegeţi, cam aşa e la gust şi mâncarea pe care o face mama lui Ali: e genială".  

Imediat după concertul The Motans, orădenii care au umplut Piaţa Unirii au fost invitaţi să privească spre cer, care a fost colorat cu focuri spectaculoase de artificii, însoţite de melodii tradiţionale, îmbinate cu beat-uri moderne.