Al 76-lea magazin din Europa şi al doilea din ţară, Mömax din Oradea se va deschide joi, 16 ianuarie, de la ora 7:00,  în fostul Oradea Shopping City. Magazinul este unul uriaş, întins pe 12.000 de mp, din care 8.000 mp suprafaţă utilă, împărţită în două etaje. Practic, Mömax ocupă aproape jumătate din suprafața fostului mall de la ieşire din Oradea.

”Un magazin etalon, într-un oraş etalon”

În timp ce deschiderea pentru public este programată pentru joi, magazinul a fost inaugurat marţi de country managerul lanţului de magazine, Janos Grigassy, alături de câţiva zeci de invitaţi.

„Dacă în Timişoara ne-am bucurat de 1,5 milioane de clienţi în mai puţin de doi ani, suntem încrezători că succesul va continua şi la Oradea. Oferim un sortiment de trei ori mai vast decât în Timişoara. Scopul nostru este să facem clienţii noştri fericiţi şi să-i ajutăm să fie şi ei acasă în trend. Cu o investiţie de 5 milioane de euro, am reuşit să deschidem azi porţile magazinului. Este un magazin etalon, într-un oraş etalon, cu mari dezvoltări în ultimii ani”, a declarat Grigassy, înainte de a tăia panglica roşie.

Inaugurarea a fost salutată şi de oficialii anume invitaţi. Prefectul Dumitru Ţiplea, viceprimarul Mircea Mălan şi vicele CJ Bihor, Traian Bodea, au urat succes investitorului austriac.

Magazin din... apartamente

În interiorul magazinului Mömax, orădenii vor găsi zeci de „apartamente”, adică încăperi amenajate de la A la Z, menite şi să le ofere inspiraţie pentru amenajări interioare.

De pildă, în zona de „living” se pot vedea numeroase camere de zi decorate cu mobilier, canapele, dar şi tablouri ori alte piese de decor, la fel cum în zona cu camere de copii se găsesc nu doar dulapuri colorate, ci şi jucării ori alte accesorii pentru micuţi. În total, potrivit lui Grigassy, magazinul are expuse 31.000 de produse, în valoare de 4,7 milioane euro.

La deschiderea de joi, clienţii vor găsi, desigur, şi oferte speciale, adică produse la preţuri reduse. De pildă, sunt expuse dulapuri de haine la 279 lei, un model de canapea extensibilă la 549 lei, somiere la 239 lei sau mese de sufragerie la 899 lei.

Mömax face parte din gigantul lanţ austriac de retail în mobilă XXXLutz.