În cadrul concertului simfonic caritabil "Rapsodia Toamnei", care a avut loc miercuri seara în Piaţa Unirii, dirijorul Romeo Rîmbu şi-a prezentat cea mai recentă compoziţie, intitulată "Oradea mea", pe care a propus-o pentru a deveni imnul oraşului.

Opere internaţionale

Concertul susţinut de Filarmonica de Stat Oradea şi organizat de Clubul Rotary a adunat circa 1.300 de orădeni dornici să asculte muzică bună, dar şi să sprijine acţiunea caritabilă susţinută de eveniment, şi anume construirea unei case de copii în Oşorhei pentru 12 copii orfani care locuiesc acum în Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.

Pe lângă artiştii instrumentişti, la concert au fost invitaţi şi soliştii vocali Florina Mariş-Hinsu şi Florin Mariş-Hinsu, care au interpretat atât opera naţionale cât şi internaţionale.

Lucrarea care a avut cea mai mare priză la public a fost "Văduva veselă" a lui Franz Lehár. Unii orădeni nu s-au sfiit să o cânte ba chiar şi să danseze preţ de câteva momente pe ritmul operei celebre.

Programul a fost unul variat şi a cuprins partituri celebre precum "Lacul lebebdelor" a lui Piotr Ilici Ceaikovski, "Marş turc" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Coţofana hoaţă" de Gioachino Rossini, "Uvertura la Cavaleria Uşoară", operetă de Franz von Suppé şi "Dans ţărănesc" a lui Constantin Dumitrescu. 

Imnul oraşului

La spectacol au fost prezenţi şi mulţi copii, însoţiţi de părinţii lor. "Am adus-o pe fetiţa mea mai aproape de scenă pentru a vedea instrumentele", a spus orădeanca Corina Cioară.

În faţa scenei s-au mai adunat şi alte micuţe fane ale muzicii clasice, printre care şi o fetiţă care exersa cu graţie mai multe mişcări de balet, spre bucuria mamei sale care o filma de la distanţă. 

Ultima melodie interpretată pe scena din Piaţa Unirii, a fost "Oradea mea", o lucrare vocal-instrumentală compusă de dirijorul orădean Romeo Rîmbu, ale cărui versuri au fost "prinse" repede de orădenii prezenţi la concert, care au şi cântat-o împreună cu artiştii de pe scenă.

"Aceasta a fost interpretată pentru prima dată şi este propunerea mea pentru imnul oraşului Oradea", a declarat Romeo Rîmbu pentru BIHOREANUL.

Majoritatea spectatorilor au stat până la final, printre ei numărându-se şi rectorul Universităţii Oradea, Constantin Bungău.

Video din timpul interpretării melodiei „Oradea mea”:

Vezi care a fost atmosfera din timpul concertului simfonic: