Galeria de artă a Cetăţii Oradea a fost din nou umplută cu creativitate, vineri după amiază. Printr-un eveniment deja devenit tradiţie, filiala Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici a deschis o nouă expoziţie de arte vizuale a grupului de tineri artişti Atelier 35. Este cea de-a doua expoziţie a grupului, după "Fără frontiere", ce a avut vernisajul în septembrie 2017.

La fel ca precendentul vernisaj, cel de acum s-a bucurat de un public numeros. "Putem remarca că Cetatea se sacralizează şi devine o cetate a culturii, iar lumea se obişnuieşte să vină aici", a spus preşedintele UAP Oradea, Vioara Bara.

După prezentarea expozanţilor, cuvântul a fost luat de criticul de artă Milena Augusta Pop. Detaliind semnificaţiile şi valorile expoziţiei, aceasta a arătat că discursul său "abordează evoluţia câtorva aspecte de interior până în prezent - motivul faldului regăsit în baroc, perspectiva descoperită mai devreme în Renaştere, interioarele primelor colecţii de artă sau scenografia interiorului baroc".

Expozanţii propun publicului o gamă variată de lucrări, în special pictură, interpretări ale caracterelor umane, design vestimentar, colaje.

Timp de trei săptămâni, vizitatorii vor putea admira, în Galeria din corpul C, parter, lucrări semnate de Adelina Paşc, Andreea Meza, Horia Sălăgean, Raluca Avrămuţ, Adela Popp, Cristina Costolaş, Diana Suiugan, Maria Bronţ, Teréz Matza, Bogdan Demeter, Mădălina Baciu şi Carina Stanciu.

Intrarea este liberă.