Circa 300 de persoane au mers duminică în Cetatea Oradea, la ultima seară a Oradea Folk Festival, pentru a-l asculta pe folkistul Mircea Vintilă, "legenda vie a folk-ului românesc" după cum l-au descris organizatorii. Şi nu au avut niciun regret...

Concertul a început cu aproximativ 10 minute înainte de ora 20, interpretul fiind primit cu aplauze de public. Cunoscători ai repertoriului, cei prezenţi în amfiteatrul fortăreţei au cântat fiecare piesă alături de artist, au aplaudat şi au dansat în picioare.

Mircea Vintilă s-a simţit din nou în pielea lui la Oradea, ba chiar a făcut dedicaţii pentru o doamnă doctor şi pentru familia ei din public, piesa "Miruna". "Hanul lui Manuc", "Lăptăria lui Enache", "Soro lume", "Cântecul bufonilor", "Ploaia care va veni", "Peste răbdări te-am aşteptat" au fost alte câteva dintre cântecele care au ridicat publicul în picioare.

Un moment inedit al serii a fost spre final, când pe scenă a fost invitat un copil din Oradea, pe numele său Andrei Arad, împreună cu care Vintilă a interpretat piesa "Pământul deocamdată".

Fapt foarte rar la un artist de talia lui, folkistul a acceptat ca melodia să fie intepretată de fapt de fanul său, Andrei, el doar acompaniindu-l discret. "Mulţumesc lui domnu' Vintilă pentru că a acceptat această… cântare", a spus copilul, emoţionat, culegând ropote de aplauze.

Concertul lui Mircea Vintilă de la Oradea s-a încheiat cu piesa "Un om pe nişte scări", în aceeaşi atmosferă caldă şi veselă. De altfel, artistul a fost lăsat cu greu să plece, fiind rechemat de mai multe ori pe scenă.

În cele două zile ale festivalului, pe scena din amfiteatrul Cetăţii au cântat artişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi, precum Raul Bochiş & Prietenii, Traian Cosma, Liliana Ioniţă Budău & Fala Band, Adrian Ivaniţchi, Andrei Arad, Adina Hodişan, Raul Silaghi, Florin Ştefan, Alexandrina Chelu, Carmen Ifrim-Săsărman şi tineri artişti de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, mai exact clasa de canto a profesoarei Dana Oprescu: Alexa Bercea, Alexia Dascălu, Antonia Ganea şi Cosmina Zaha.

Vezi mai jos și alte secvențe din concert!