A doua ediţie a Zilelor Culturii Maghiare s-a terminat, duminică seară, pe ritmuri rock. Trupa ungurească Hooligans, celebră şi îngrăgită în ţara vecină, unde activează de peste două decenii, a concertat în Cetatea orădeană, însă în faţa unui public destul de restrâns.

Mai puţin de o mie de orădeni s-au adunat în faţa scenei, unde au stat, de altfel, destul de dispersaţi. Numărul mic de spectatori i-a luat prin surprindere chiar şi pe cei care au venit în Cetate special ca să-i asculte pe "huligani" şi care comentau că, la cât de faimoasă este trupa în Ungaria, se aşteptau ca la concertul din Oradea să fie mult mai mulţi fani.

De asemenea, este greu de spus şi dacă show-ul rockerilor, care s-au comportat ca pe un stadion cu mii de fani, sărind, strigând şi oferind solo-uri mai bine de o oră şi jumătate, a fost pe placul orădenilor. Deşi aveau ocazia să danseze, să sară ori să-şi scuture capul şi pletele, mulţi dintre orădenii care au fost la concert s-au rezumat să asculte, cuminţi, muzica. Doar cei strânşi în faţa scenei au fost mai energici, în timp ce restul petrecăreţilor doar s-au uitat spre scenă şi au aplaudat, din când în când. Totuşi, pe buzele multora se puteau citi versurile pieselor cântate, semn că nu le sunt defel străine.

În schimb, comercianţii care s-au adunat în Cetate nu s-au plâns deloc de clienţi. La "kürtös kalács" şi la langoşi au fost, toată seara, cozi de zeci de persoane. Pofticioşii au stat chiar şi o jumătate de oră la coadă pentru un langoş cu brânză şi smântână, chiar dacă preţul acestuia a fost destul de mare: 7 lei. De asemenea, artizanii şi vânzătorii de produse alimentare au spus că au avut destui clienţi, arătând spre tarabele pe care au rămas mai puţine produse decât erau sâmbătă.