Piaţa Unirii din Oradea a găzduit, duminică seară, un inedit spectacol. Artiştii Operei Maghiare de Stat din Budapesta au interpretat "Elixirul dragostei", de Gaetano Donizetti.

Pe lângă că spectacolele de operă sunt rare la Oradea, de această dată neobişnuită a fost scena, care a fost amenajată într-un camion anume. De altfel, capul de TIR a rămas pe loc, ca o dovadă de autenticitate.

Evenimentul a atras mulţi orădeni. Toate cele 400 de scaune puse la dispoziţie de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune au fost ocupate, iar mulţi alţi curioşi au stat în picioare, în jurul acestora.

"Elixirul dragostei" este o operă comică în două acte, care s-a bucurat de succes pretutindeni în lume, încă din anul 1832. Spectacolul are ingredintele necesare faimei: iubire aparent fără speranţă, o poveste complicată, o idilă rurală, un vraci şarlatan, o moştenire neaşteptată, umor şi poezie.

Opera Maghiară de Stat din Budapesta este în turneu în România, alături de Oradea având reprezentanţe programate la Cluj Napoca, Rimetea, Târgu Mureş, Deva şi Timişoara.

Spectacolul din Piaţa Unirii a fost organizat de APTOR şi Asociaţia Sfântul Ladislau. Intrarea a fost liberă.