Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” s-a umplut de lume, sâmbătă seară, cu prilejul unui concert special. Intitulat „Colind de suflet”, spectacolul a fost menit să mai adune donaţii pentru reconstrucţia Palatului Episcopal Greco-Catolic, distrus de un incendiu puternic, în luna august. Două urne au fost anume puse în biserică, iar doritorii au putut lăsa câţi bani au dorit.

Primii colindători au fost două eleve din Oradea, Antonia Horbacs şi Anda Cristea, urmate apoi de Daniela Bazac din Slobozia, iar apoi de tânărul orădean Ovidiu Lazăr, cunoscut publicului graţie palmaresului important dobândit la diverse festivaluri de muzică. Ovidiu a fost acompaniat la pian de Gabriela Baraban Bala.

Microfonul a fost apoi predat invitatei speciale, Paula Seling, care, îmbrăcată într-o rochie albă cu motive populare tradiţionale, i-a colindat pe orădeni într-o manieră ireproşabilă. „La Viflaem colo jos”, „Colindiţă sfântă”, dar şi o priceasnă şi o variantă cântată a rugăciunii „Înger, îngeraşul meu” au răsunat în biserică, emoţionând mulţi dintre spectatori.

Ultimul colind, „Sus la poarta raiului”, a fost cântat de Paula Seling împreună cu tinerii care au colindat înaintea lor, spre bucuria acestora, dar şi a părinţilor şi bunicilor care îi filmau emoţionaţi. Artista a fost răsplătită cu multe ropote de aplauze şi buchete de flori.

La sfârşitul concertului, vicarul episcopal, Mihai Vătămănelu, le-a dat o veste bună tuturor celor prezenţi: episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, se va întoarce marţi acasă, din Italia. Aşa cum se ştie, episcopul, în vârstă de 61 de ani, a fost internat, într-o discreţie totală, în urmă cu câteva săptămâni, la Spitalul Judeţean din Oradea, în urma complicaţiilor unei pneumonii severe.

Ulterior, Bercea a fost transferat în stare bună la un spital din oraşul Udine, ai cărui specialişti au decis să menţină şi să continue tratamentul stabilit de medicii din Oradea. La începutul lunii noiembrie, episcopul a fost externat.