Un fenomen extrem, de "freezing rain", adică ploaie care îngheaţă, ţine la sol avioanele pe Aeroportul Internaţional Otopeni din Bucureşti. Pasagerii cursei Blue Air spre Oradea, care trebuia să plece la ora 12.50, aşteaptă în terminal îmbunătăţirea vremii.

Între aceştia se numără actorii Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern şi George Mihăiţă, care au programat un spectacol în această seară, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor. din Oradea.

La un moment dat, pasagerii cursei Bucureşti - Oradea au fost îmbarcaţi în autocar şi duşi spre aeronava Blue Air, însă ulterior au fost duşi înapoi în sala de aşteptare.

Potrivit Digi 24, niciun avion nu mai decolează pe Aeroportul Otopeni de duminică, de la ora 11, din cauza ploii care îngheaţă şi care nu permite efectuarea zborurilor în siguranţă.

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, a declarat la Digi că în jur de 1.000 - 1.500 de pasageri aşteaptă plecarea din Bucureşti. Mai mult de 10 aeronave sunt ţinute la sol, unele dintre ele cu pasagerii deja îmbarcaţi.

Reprezentantul Aeroportului a declarat că se preconizează o încălzire a vremii şi că este posibil ca avioanele să poată decola după ora 15.

UPDATE: Au ajuns la Oradea!

Aeronava Blue Air a decolarat spre Oradea în jurul orei 15.50, deci cu o întârziere de trei ore. O parte dintre pasageri au renunţat, însă, la zbor sătui să aştepte.

În jurul orei 16.40, aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă la Oradea.