Un bărbat a atacat cu un cuţit, la întâmplare, trecătorii aflaţi pe o stradă din centrul Parisului, sâmbătă seară. Cinci oameni au fost răniţi, iar unul dintre ei a murit, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Agresorul a fost ucis de poliţişti, iar ISIS a revendicat atacul, organizaţia teroristă îndemându-şi susţinătorii să comită asemenea atentate de mică anvergură, însă cu impact major.

În timp ce-i ataca pe oameni, în cartierul Operei, o zonă înţesată de baruri şi restaurante şi aglomerată în weekend, individul înarmat doar cu un cuţit a strigat: "Allah e mare". Bărbatul a fost imobilizat cu o armă cu electroşocuri, iar apoi împuşcat mortal de poliţişti. 

Bilanţul victimelor indică un mort şi patru răniţi, din care doi în stare gravă.

La câteva ore după incident, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul. “Autorul acestui atac cu cuţitul din Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria”, a transmis ISIS.

Totodată, anchetatorii francezi l-au identificat, după amprente. El este un cecen, în vârstă de 20 de ani.

Ministrul francez de interne i-a lăudat pe poliţiştii care au intervenit, pentru “sângele lor rece”. Iar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că nu va ceda “niciun centimetru duşmanilor libertăţii”. Liderul de la Elysee a mai adăugat că Franța plăteşte ”încă o dată preţul sângelui”.