Fermierii din partea de Nord-Vest a ţării şi-au câştigat un aliat puternic! Agricover Credit, principala instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, şi-a inaugurat joi la Oradea cea de a noua sucursală, prima din zona de Nord-Vest a ţării.

Specialiştii cu soluţiile

La tăierea panglicii sediului din clădirea Trade Center au luat parte, printre mulţi alţii, directorul general al Agricover Credit, Robert Rekkers, directorul pentru regiunea Nord-Vest, Călin Marian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, şi zeci de fermieri care beneficiază deja de serviciile companiei.

"Avem sute de clienţi în această regiune şi e foarte important să fim alături de aceştia şi să le oferim soluţiile de finanţare de care au nevoie, simplu şi rapid", a declarat Robert Rekkers.

Potrivit directorului, Agricover Credit şi-a asumat angajamentul de a susţine performanţa şi competitivitatea fermierilor români prin soluţii de finanţare adaptate specificului muncii în agricultură, prin răspunsul prompt la solicitările fermierilor şi accesul simplu, nebirocratic, la banii de care au nevoie.

"Ştim că faceţi treabă!"

Specialiştii Agricover Credit se deplasează în ferme pentru a discuta cu agricultorii şi a le oferi cele mai bune soluţii pentru obţinerea capitalului de lucru, finanţarea achiziţiilor de teren sau utilaje sau orice altă provocare cu care se confruntă.

"Vă oferim soluţii de finanţare pentru că ştim că faceţi treabă. Avem produse şi soluţii adaptate pentru fiecare segment, indiferent că este vorba de un fermier mic, mijlociu sau mare", le-a spus agricultorilor directorul Rekkers.

De altfel, Agricover Credit lucrează deja cu peste 400 de fermieri din regiunea de Nord-Vest, colaborează cu peste 4.500 de agricultori la nivel naţional şi a acordat numai în 2017 credite în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 de exploataţii agricole.

Oportunităţi în zootehnie

Compania îşi propune creşterea numărului de clienţi, în special pe segmentul micro (sub 100 de hectare) şi zootehnie.

"Datorită suprafeţelor extinse de păşune şi fâneţe de care dispune regiunea Nord Vest, locul al doilea pe ţară, vedem un potenţial imens de creştere a sectorului zootehnic, în special a fermelor de vacă de carne. În acest sens, avem pregătite soluţii şi programe speciale pentru fermieri", a anunţat Robert Rekkers.

Agricover Credit este subsidiară a Agricover Holding, care a încheiat anul 2017 cu un profit net de 6,5 milioane euro la o cifră de afaceri de 313 milioane euro.

Diviziile Finance, Business şi Food ale holdingului le oferă fermierilor soluţii de finanţare, de distribuţie a materiilor prime agricole, comerţ cu cereale şi oleaginoase, servicii de însilozare, dar şi de abatorizare, procesare şi comercializare a cărnii de porc.

(Advertorial)