Deşi vremea nu a ţinut sâmbătă cu orădenii, cina porcului în Cetate a atras câţiva curioşi, care au venit să îl vadă pe chef Antonio Passarelli, bucătarul vedetelor.

Pe o ploaie rece şi un frig pătrunzător, oamenii au putut vedea cum se pregăteşte carnea de porc, dar şi să guste la final cârnaţi, toroş şi caltaboşi puşi la dispoziţie de organizatori.

Chef Antonio PassarelliChef Passarelli (foto) a povestit cu trecătorii atât pe tema bucatelor sănătoase, dar şi pe tema băuturilor, respectiv a vinurilor care merg cu preparatele din carne de porc.

La final, chef Passarelli a vizitat şi Cetatea, târgul handmade şi Casa Vinurilor, declarându-se impresionat de ce a văzut.

Puţinii orădeni care au trecut prin fortăreaţă au asistat şi la un concert de colinde.

De precizat că duminică, "Cina porcului" va fi reeditată în Cetate. Între orele 14-16, chef Antonio Passarelli e chemat din nou să pregătească bunătăţi din porc ce vor putea fi degustate şi cumpărate de pofticioşi.

Experimentul se va repeta pe 16 şi 17 decembrie, în acelaşi interval orar 14-16, chef-ul invitat de data aceasta fiind Horia Vârlan, cunoscut din emisiunile "Cireaşa de pe tort" şi "Mama mea găteşte mai bine". De la ora 16, orădenii sunt invitaţi să asiste la spectacole ale Ansamblului Bihorul, care va prezenta corinde din Bihor şi alte obiceiuri, cum sunt umblatul cu Steaua şi Viflaimul.

De precizat că, tot duminică, în Corpul G al cetăţii, Clubul Lions 22 ţine deschis Târgul Vintage, în care se găsesc îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii donate spre vânzare de membrele clubului, fondurile strânse din încasări urmând să fie folosite pentru iniţierea unor programe care să contribuie la diminuarea abandonului şcolar.

Evenimentele continuă şi zilele viitoare în Cetatea Oradea.

Citiţi pe această temă articolul "Crăciun în Cetate: Fortăreaţa din Oradea va fi scena obiceiurilor de Crăciun din Bihor, cu recitaluri de colinde şi cina porcului în două "reprezentaţii""