Primăria a somat săptămâna trecută proprietarii celor 12 garaje din curtea blocurilor de pe strada Călăraşilor să îşi dărâme construcţiile până pe 1 mai.

"În cursul acestei săptămâni va începe amenajarea a 60 de locuri de parcare în curtea blocurilor din strada Călăraşilor urmând ca lucrările să ajungă la porţiunea ocupată de garaje spre sfârşitul lunii", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În notificările lipite pe poarta fiecărui garaj se precizează că municipalitatea va folosi amplasamentul, aflat în proprietatea oraşului, pentru efectuarea de lucrări de interes public.

Pe cheltuiala proprietarului...

"Vă informăm că, în situaţia în care nu veţi colabora, respectiv nu veţi da curs prezentei notificări, vom fi nevoiţi să procedăm la desfiinţarea construcţiei pe cale administrativă, cu suportarea de către dumneavoastră a cheltuielilor privind ridicarea şi transportul la groapa de gunoi a oraşului a materialelor rezultate din demolare", se menţionează în somaţia Primăriei.

Proprietarii garajelor sunt nemulţumiţi de iminenta demolare a acestora. Autori necunoscuţi au scris cu vopsea neagră pe una din laturile construcţiei un mesaj de protest.

Mesajul pledează pentru păstrarea garajelor pentru că aduc venituri la bugetul local ("12 X = 700 lei · impozit pe an") şi subliniază că acestea au fost ridicate legal, cu autorizaţie de construire.

Parcări în loc de garaje

În paralel, municipalitatea a demarat, miercurea trecută, lucrările de construire a încă 60 de locuri de parcare în strada Petre Ispirescu din spatele hotelului Ramada şi va începe săptămâna viiitoare lucrările de amenajare a încă 100 de locuri de parcare în strada Milcovului, de unde vor fi demolate toate garajele.

Pentru a soluţiona criza locurilor de parcare municipalitatea intenţionează să demoleze în anii următori toate garajele dintre blocuri pentru a amenaja parcări.

Lucrările vor fi derulate de firmele Drumuri Bihor şi Drumuri Orăşeneşti în baza contractului cadru de întreţinere a drumurilor orădene.

Citeşte şi:

Parcare pe garaj: Primăria Oradea vrea să demoleze garajele dintre blocuri, ca să facă parcări în loc