Puţin peste 30 de orădeni de toate vârstele, inclusiv pensionari, au ieşit, duminică seară, din case pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de actuala clasă politică, dar şi susţinerea faţă de valorile democratice europene.

Având cu ei pancarte cu steagul Uniunii Europene, cu mesajul "I love The EU" sau cu steagul UE în formă de inimă, dar şi drapelul României, oamenii au protestat, ca de obicei, paşnic, şi aproape toţi se cunoşteau între ei. În vreme ce unii au trecut doar ca să "salute", alţii au stat până la sfârşit.

Participanţii au discutat ca-ntre prieteni atât despre noile isprăvi ale guvernanţilor, unii spunând că îşi doresc să-l vadă pe Dragnea scriind "Amintiri din puşcărie", cât şi despre gestul unor protestatari din Capitală, care au mers, sâmbătă, la poarta lui Florin Iordache (artizanul modificărilor legilor justiţiei) scriind pe poarta de la garaj mesaje obscene.

Manifestanţii orădeni s-au delimitat de cei din urmă, spunând că, deşi Iordache a făcut la fel, miercuri, în Parlament, ridicând degetul mijlociu, protestatarii trebuiau să se abţină. "Probabil că şi din cauza aceasta unii nu vor să se asocieze cu protestele şi nu vor să iasă din case", a comentat unul dintre ei.

De altfel, şi prezenţa redusă a participanţilor a fost îndelung comentată. La un moment dat, cei prezenți au vrut să facă o poză de grup, spunându-le, mai în glumă, mai în serios, şi jurnaliştilor să se alăture, ca să pară mai mulţi.

"Noi rămânem, voi plecaţi", a fost singurul slogan strigat, şi acela de puţine ori, lângă soclul statuii Ostaşului Român. Mulţimea s-a risipit în jurul orei 19.

Evenimentul "Noi rămânem în Europa. Voi plecaţi de la guvernare" a fost lansat pe Facebook de către comunitatea orădeană "Suntem voci, nu voturi", ca urmare a reacţiei politicienilor puterii la raportul MCV şi la rezoluţia PE, care critică dur România şi felul în care guvernanţii încearcă să modifice legile justiţiei.

Manifestarea s-a dorit a fi un "miting de susţinere şi promovare a valorilor democratice europene, dar, în acelaşi timp, şi de un protest împotriva celor care ne guvernează şi care vor să ne scoată din Europa (în condiţiile în care România - prin tradiţie, vocaţie şi alegere - aparţine familiei europene!)".