Lucrările la pasajul subteran la Bulevardul Magheru obligă orădenii să circule cu copiii printre utilaje şi prin noroaie pentru a ajunge dinspre bulevard la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna.

Pe lângă roata excavatorului...

Pe partea dinspre Parcul Traian, afectată acum de şantier, trecătorii sunt să se aventureze printre utilaje în funcţiune, stive de materiale şi de freze depozitate. Şantieriştii au extins frontul de lucru fără să amenajeze nicio cale de acces pe care orădenii să poată circula în siguranţă.

"Constructorii au blocat accesul complet. Se poate trece doar pe lângă roţile excavatorului în lucru, la 50 de centimetri de utilaj, ceea ce nu este normal", a reclamat o orădeancă.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta, coordonatorul lucrărilor, a afirmat că situaţia a apărut din această săptămână, când constructorii s-au apropiat cu şantierul de Parcul Traian.

"Marţi dimineaţă constructorii au montat balize pentru a restricţiona accesul în zonă, dar oamenii au trecut de ele. Reprezentanţii firmei mi-au spus că în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, vor aduce şi monta aici garduri pentru a opri circulaţia în zonă", a spus Birta.

Accesul interzis!

Potrivit viceprimarului, în momentul de faţă singura soluţie o constituie interzicerea accesului pietonal în Parcul Traian dinspre Bulevardul Magheru.

"Se va putea circula doar dinspre Parcul Libertăţii, pe lângă Prefectură, sau dinspre podul Dacia, pe lângă Crinul Alb, după amenajarea unei traversări peste reţelele de termoficare", a declarat edilul.

Florin Birta a spus că măsura închiderii circulaţiei pietonale în zonă este impusă de faptul că în Parcul Traian firme diferite lucrează în paralel la înlocuirea reţelelor de apă, canalizare, telecomunicaţii şi curent electric.

Lucrările de amenajare a pasajului pe sub Bulevardul Magheru, cu termen de predare de un an, sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA (care a construit şi podul Centenarului) pentru suma de 14,5 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 3,1 milioane euro.