Accident grav, vineri seară, pe Calea Clujului din Oradea. O persoană este în comă, iar alta este în stop cardio respirator, în urma unui accident produs la trecerea de pietoni din zona magazinului Tiger Amira.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, care acordă primul ajutor răniţilor.

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a intrat la ora 18.22. Un autoturism a accidentat doi pietoni. Momentan echipajele de urgenţă acţionează pentru salvarea unuia dintre ei", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările şi cauzele producerii accidentului.

"Momentan, în zonă se circulă pe un singur sens, alternativ. Rugăm conducătorii auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri la faţa locului", a mai precizat Fărcuţa.

Din câte se pare, victimele erau pe trecerea de pietoni când au fost izbite de un autovehicul VW Sharan.

La ora transmiterii acestei ştiri, persoana în stop cardio respirator primeşte primul ajutor, fiind întins pe şosea. Celălalt rănit se află în ambulanţă, unde medicii încearcă să îl stabilizeze.

UPDATE, ora 19:30:

Una dintre victime a decedat, şoferul nu a acordat prioritate

Bărbatul aflat în stop cardio respirator a decedat.

În urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii au stabilit că vina pentru eveniment o poartă şoferul, care nu a acordat prioritate celor doi pietoni, care traversau pe trecere.

Şocul a fost deosebit de puternic, în urma impactului victimele fiind proiectate la câţiva zeci de metri.

"Şoferul de 66 de ani din Mureş circula dinspre Oşorhei spre Oradea şi, din cauză că nu a acordat prioritate de trecere, a surprins şi a accidentat pe marcajul pietonal două persoane de sex masculin", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alin Gherman, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

Potrivit acestuia, bărbatul decedat este un orădean de 62 de ani. Celălalt bărbat rănit a fost transportat în stare critică la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"Conducătorul auto a fost testat şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai precizat Gherman.

Poliţiştii continuă ancheta în acest caz.

UPDATE, ora 21.20: 

Traumatisme multiple

Dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD, a declarat pentru BIHOREANUL că cel de-al doilea pieton rănit va rămâne internat, cel mai probabil, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. "Este în stare gravă, şi are multiple traumatisme la membrele inferioare", a precizat medicul.