Constructorii au început zilele trecute amenajarea unui nou tronson, de 500 metri, din viitoarea linie de tramvai care va lega, de-a lungul pârâului Peţa, zona Calea Aradului de cartierul Dimitrie Cantemir.

Înainte să vină ploile...

Şantierul, deschis pe malul Peţei, în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Ceyrat, Ronald Reagan şi Thurzó Sándor, a început de la blocurile în construcţie dinspre cartierul Universitate.

"A fost identificat un spaţiu de 500 de metri pentru linia de tramvai în care nu încurcăm nici construcţia blocurilor, nici circulaţia şi am început degajarea terenului. Încercăm să ajungem la amenajarea terasamentului de piatră înainte de venirea ploilor. Acest lucru ne-ar permite să lucrăm peste iarnă la montarea traverselor şi a liniei", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

În paralel cu lucrările la linia de tramvai, Transelectrica va începe în perioada următoare lucrările de coborâre în subteran a firelor aeriene de înaltă tensiune din zonă. "Putem să lucrăm şi unii şi alţii fără să ne încurcăm", a spus Revnic.

Podul peste Peţa a fost întărit

În ceea ce priveşte lucrările de prelungire a liniei de tramvai în zona Calea Aradului, constructorii au finalizat lucrările la structura de rezistenţă a podului peste Peţa şi urmează să treacă în zilele următoare la montarea grinzilor.

Pe porţiunea din spatele centrelor comerciale, constructorii au construit deja linia de tramvai din strada Calea Aradului până aproape în strada Traian Blajovici, în spatele fostei mori.

Investiţia în valoare totală de 69,1 milioane lei vizează construirea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, pe care vor fi amenajate opt staţii de tramvai din Calea Aradului, de-a lungul părâului Peţa până în cartierul Dimitrie Cantemir.

Intersecţiile cu cele opt străzi adiacente vor fi dotate cu semafoare cu senzori.

Lucrarea a fost adjudecată de asocirea firmelor Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons şi are un termen de predare de 30 de luni.