Circa 200 de brazi care au rămas nevânduţi au fost abandonaţi de comercianţi pe terasa de de-asupra centrului comercial cu produse agroalimentare din Rogerius.

Abandonați în piață

Vânzătorii au rămas cu marfa pe cap după ce au ţinut de preţ până în ultima zi iar ploaia din Ajunul de Crăciun a ţinut potenţialii cumpărători în case.

"Anul acesta au rămas cam 200 de brazi nevânduţi, mult mai mulţi decât în 2018. Comercianţii au ţinut de preţ până în ultima zi. Un brad pe care cereau 200 de lei l-ar fi vândut în Ajunul de Crăciun şi cu 10 lei dar a fost frig, a plouat, şi n-au mai fost clienţi", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Pieţei Rogerius, Adrian Băican.

Majoritatea vânzătorilor au preferat să lase pe loc marfa nevândută decât să o mai transporte acasă.

Conducerea pieţei îndeamnă orădenii să îşi ia crengi din brazii rămaşi.

"Cine doreşte poate să meargă să îşi gratuit brad sau măcar crengi pentru aranjamente florare, coroniţe sau coroane", a spus Băican.

„Mare păcat!”

De altfel, duminică la prânz, unii orădeni erau deja pe terasă. "Îmi iau crengi.  O să le folosesc la aranjamentele florare", a declarat un orădean.

Bărbatul a spus că nu se aştepta la o asemenea risipă. "E mare păcat. Eu mi-am cumpărat cu 45 de lei, tot de aici, un brad care nu e nici pe departe atât de frumos ca şi ăştia lăsaţi în urmă", a spus acesta.

În ciuda risipei făcute orădenii sunt totuşi mulţumiţi că vânzătorii au lăsat în urmă marfa intactă.

"Măcar au fost de bun simţ. Într-un an, de ciudă că n-au reuşit să-i vândă, i-au tocat înainte să plece numai să nu-i poată lua nimeni", a spus un bătrân.

Potrivit reprezentanţilor pieţei brazii rămaşi vor fi ridicaţi în zilele următoare de RER Vest şi duşi la tocat pentru a fi transformaţi în compost.