Lucrările de amenajare a ambulatoriului Spitalului militar Avram Iancu din Oradea sunt în curs de finalizare. Clădirea ambulatoriului urmează să fie predată spitalului aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne în cursul lunii mai.

Mai sunt doar trei luni!

"Lucrările sunt aproape de finalizare. Avem promisiunea din partea constructorului că acestea vor fi terminate şi predate cel târziu la sfârşitul lunii mai", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, până acum constructorii au finalizat structura de rezistenţă a clădirii, fundaţiile din beton armat, pereţii din zidărie de cărămidă, grinzile, centurile, planşee şi structura din lemn a acoperişului.

În prezent se lucrează la izolarea pereţilor exteriori, la tencuielile interioare, la instalaţiile interioare electrice şi de apă-canal, la instalaţiile termice şi la cele de oxigen pentru echipamentele medicale.

Construcţia ambulatoriului Spitalului militar Avram Iancu este finanţată de municipalitatea orădeană în schimbul unui teren de care avea nevoie pentru construirea parcării din strada Braşovului.

O clădire nouă...

Noua clădire, proiectată de Tehnoproiect, va avea intrarea dinspre strada Braşovului. Construcţia va găzdui la parter cabinete medicale de diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări.

La etaj vor funcţiona patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, o sală de tratament şi un cabinet medical. Birourile administrative vor fi amenajate la etaj.

Lucrările au fost atribuite prin licitaţie asocierii firmelor Drum Asfalt şi Trameco pentru suma de 1,9 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna august, iar acestea au termen de finalizare de un an.