Constructorii au finalizat, joi, amenajarea liniei de tramvai de pe podul peste Peţa din Calea Aradului şi conectarea acesteia la noua cale de rulare construită paralel cu pârâul în spatele centrelor comerciale de la ieşirea din oraş.

Podul a fost consolidat şi asfaltat, iar în cursul zilei de vineri muncitorii vor trece la amplasarea masticului pe lângă calea de rulare.

"Cel târziu luni dimineaţă actualele restricţii de trafic pe podul peste Peţa vor fi ridicate, iar circulaţia auto în zonă va reintra în normal cu două benzi pe sens", a declarat directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Lucrările la noua linie de tramvai vor continua peste iarnă cu mutarea gardurilor de la fosta moară, fosta piaţă de vechituri, Universitatea Oradea şi unitatea de Jandarmi, precum şi cu deschiderea unui nou front de lucru pe porţiunea dinspre strada Calea Armatei Române şi zona Ceyrat.

"Lucrările sunt în grafic. În primăvară vor fi montate şi cele două puncte de redresare a curentului electric, iar şantierul va ajunge în zona depozitului de tramvaie", a mai spus Revnic.

Investiţia în valoare totală de 69,1 milioane lei vizează construirea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, pe care vor fi amenajate opt staţii de tramvai din Calea Aradului, de-a lungul pârâului Peţa până în cartierul Dimitrie Cantemir.

Lucrarea a fost adjudecată de asocierea firmelor Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons şi are un termen de predare de 30 de luni.