Constructorii au început demolarea Pieţei Ioşia pentru a face loc unui hypermarket.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, muncitorii au demontat gardul din jurul spaţiului comercial, ferestrele şi uşile, iar începând de acestă săptămână au trecut la demolarea acoperişului şi stâlpilor metalici urmând să dezafecteze apoi şi clădirile.

"Lucrările de demolare vor fi încheiate în cursul săptămânii viitoare pentru că amplasamentul a fost concesionat iar firma vrea să înceapă lucrările cât mai repede", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa (foto).

Amplasamentul, cu o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi, a fost concesionat prin licitaţie de dezvoltatorul imobiliar DVI Group Real Estate SRL pentru 25 de ani, la un preţ de 129.000 lei pe an.

"Firma are dreptul să opteze pentru cumpărarea amplasamentului la finalul construcţiei, când imobilul va fi înregistrat în Cartea Funciară. Din câte am înţeles pentru asta vor şi opta", a spus Popa.

DVI Group Estate SRL îşi doreşte construirea unui spaţiu comercial de tip hypermarket cu zonă de servicii fără a dezvălui brandul sub care va funcţiona acesta.

Potrivit unor surse din piaţă de acest amplasament s-a interesat grupul belgian Mega Image, care îşi doreşte intrarea în Oradea.