Constructorii montează blocurile de piatră ale viitoarei promenade de pe malul stâng al Crişului Repede chiar sub geamurile Primăriei

Cuburile alese anume de dimensiuni mari, pentru a nu fi duse de apă în caz de inundaţii, au fost coborâte lângă râu şi aranjate cu ajutorul unei macarale.

"Dat fiind că este o zonă inundabilă, pentru acest amplasament s-a ales o piatră de calitate şi de mari dimensiuni, ca să nu fie mânată la vale de apă în timpul inundaţiilor", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Odată montate blocurile de piatră, lucrările vor continua cu asfaltarea aleii pietonale dintre Podurile Centenarului şi Sfântul Ladislau.

Ulterior, lucrările vor mai implica, printre altele, placarea cu granit a promenadei de la nivelul luciului apei, reamenajarea iluminatului arhitectural, precum şi recondiţionarea balustradei şi a stâlpilor din ansamblul Vágó.

Pe porţiunea promenadei se vor planta 50 de platani, mai multe spaţii vor fi înierbate, zidul de sprijin se va înverzi cu iederă şi vor fi amplasate bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.

Lucrările de amenjare a malului stâng al Crişului Repede sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consorzio Stabile, Proconsolution şi Iriconstruct pentru 13,3 milioane lei, din care 13 milioane lei fonduri europene nerambursabile. Termenul de execuţie este de 12 luni.