Angajaţii firmei Selina au început miercuri lucrările la viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri de pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri. Muncitorii au început demolarea gardului către campusul universitar în vederea amenajării organizării de şantier.

Miercuri dimineaţă, pe o ploaie măruntă, trei utilaje degajau terenul de gardul de beton în vederea eliberării terenului pentru viitoarele lucrări.

"Primăria va da ordinul de începere a lucrărilor în cursul zilei de joi, după finalizarea ultimelor formalităţi derulate prin Inspectoratul de Stat în Construcţii aşa că executantul îşi pregăteşte organizarea de şantier", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În paralel cu pregătirea terenului angajaţii Administraţiei Domeniului Public, care a gestionat fosta piaţă, demontau camerele de luat vederi, halele din tablă şi cortul din piaţă.

Halele şi cortul vor fi refolosite la Grădina Zoologică şi adăpostul de câini al oraşului ca spaţii de depozitare. Clădirea de la intrarea în fosta piaţă va rămâne pe amplasament, urmând să fie folosită de constructori pe durata şantierului, iar foişorul înălţat în centrul pieţei de maşini va fi mutat cu macaraua la marginea amplasamentului pentru a fi folosit, de asemenea, de angajaţii firmei care va asigura paza şantierului.

Lucrările de construire ale viitoarei săli polivalente, cu 5.000 de locuri, vor fi realizate de o asociere de firme reprezentată de Construcţii Erbaşu din care face parte şi firma Selina.

Nou sală polivalentă va avea 500 de locuri de parcare pentru public şi 170 pentru sportivi şi oficialităţi. Investiţia în valoare de 60 milioane lei va trebuit finalizată până la sfârşitul anului 2020.