Echipa D'ale Porcului a preparat duminică, în cadrul celei de a VI-a ediţii a festivalului-concurs cu acelaşi nume, cel mai mare mic din lume.

Micul gigant

Preparat din 125 de kilograme de pastă şi întins de 30 de persoane, micul gigant a atins 215,6 metri, pe măsurate!

Preparatul, scos dintr-o presă de carne cu o capacitate de circa 10 kilograme de pastă, a fost întins pe folie de hârtie cerată pe un şir de mese lung de peste 50 de metri iar apoi asamblat la capete.

30 de voluntari au muncit vreme de trei ore pentru realizarea celui mai mare mic din lume.

Muncă de echipă

"Cel mai greu este organizarea persoanelor din rând, care trebuie să meargă în acelaşi timp ca să nu se rupă micul", a declarat chef Alexandru Şandrău.

Întregul proces a fost filmat, iar înregistrarea va fi trimisă Asociaţiei Cartea Recordurilor din Bucureşti pentru omologarea performanţei. Numai că dovada materială efectivă nu mai există, pentru că micul a fost și mâncat.

Preparatul a fost vândut la metru, în stare crudă, pentru a fi prăjit acasă, participanţilor la festivalul D'ale Porcului la un preţ de 20 lei bucata.

Cumpărătorii au primit cu această ocazie şi un cartonaş cu mesajul "Am mâncat un metru din cel mai mare mic din lume", care certifică faptul că au fost de faţă la înregistrarea recordului.