Garda Forestieră Oradea şi Direcţia Silvică Bihor au organizat, miercuri, o acţiune de plantare de arbori în Cimitirul Municipal. Au fost plantaţi 100 de stejari roşii în memoria eroilor din Primul Război Mondial, în cadrul acţiunii "Pădurea Centenar", derulată de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

"La solicitarea Ministerului s-a făcut un protocol cu Primăria Oradea pentru a ne pune la dispoziţie un spaţiu pentru plantarea arborilor. Acesta este spaţiul care ni s-a pus la dispoziţie. Pe parcursul anului am avut acţiuni similare şi în alte localităţi din Bihor", a declarat Maria Antal, şefa Gărzii Forestiere Oradea, prezentă la acţiune.

Plantările s-au făcut cu sprijinul Direcţiei Silvice Bihor, care a pus la dispoziţie 100 de puieţi de stejar roşu, precum şi parii din lemn care să sprijne puieţii până aceştia mai cresc. La eveniment a fost prezent şi directorul Direcţiei Silvice, Adrian Jurcău. "Stejarii sunt arbori de talie mare, tot creşte în 50-100 de ani. Aici au un rol decorativ, au un frunziş frumos toamna, în diverse nuanţe de la galben la roşu", a spus şi şeful Direcţiei Silvice.

Acesta a mai precizat că locul de plantare a fost ales şi datorită faptul că Cimitirul Municipal găzduieşte monumente dedicate eroilor români.

Plantarea arborilor a fost făcută de angajaţi ai Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice. Şefii celor două instituţii au contribuit şi ei legând puieţii de stâlpii lor de susţinere cu panglici tricolore.

Deşi organizatorii sperau că la acţiune va participa şi prefectul Ioan Mihaiu, acesta n-a mai putut ajunge.