Primarul Ilie Bolojan i-a informat pe consilierii locali, în încheierea şedinţei extraordinare de joi, că, începând din primăvara anului viitor, dezbaterile Consiliului Local se vor muta în beciurile Primăriei.

"Ne propunem ca, în luna iunie, să organizăm o licitaţie pentru reabilitarea clădirii Primăriei, care ar putea intra în şantier începând din primăvară. Sala mare nu va mai putea fi folosită pentru şedinţele de Consiliu Local. Acestea se vor muta la subsolul clădirii, unde a fost amenajată o sală provizorie pentru şedinţe", a spus primarul.

Demarată în toamna anului trecut, reabilitarea beciului Primăriei a fost finalizată în urmă cu două săptămâni şi a cuprins lucrări de salubrizare, de curăţire a pereţilor, de placare a podelei în zona holurilor şi altele. În fostele magazii, care au fost la rândul lor reabilitate, pereţii au fost curăţaţi de tencuiala veche, rămânând la stadiul de cărămidă aparentă.

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei urmează să fie finanţate din fonduri europene şi vor viza refacerea faţadelor exterioare, intrării în clădire, acoperişitului şi a turnului.

În incinta palatului administrativ urmează să intre în reabilitare holul principal, scara mare către primul etaj, sala Traian Moşoiu, în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local, și sala mică, folosită la şedinţe şi conferinţe de presă. În plus, pentru că păstrează încă decoraţiunile originale, urmează să intre în reabilitare biroul primarului şi cel al consilierilor săi, precum şi încă două încăperi de la primul nivel.

Clădirea municipalităţii urmează să fie reabilitată după un proiect a arhitectului orădean Pafka Ernest. Costurile investiţiei vor fi cunoscute într-o etapă ulterioară.