Deşi aproape finalizat, drumul de Sântandrei care va lega giraţia din strada Cazaban de cartierul Tineretului din comuna vecină va fi dat în folosinţă abia la jumătatea lunii decembrie.

Blocat de furnizori

Planul constructorului de a inaugura noua legătură rutieră între Oradea şi comuna limitrof cel târziu pe 1 Decembrie, cu patru luni mai repede decât termenul contractual, nu se va mai materializa.

Deşi angajaţii Drumuri Bihor au adus în fază de finalizare şoseaua, au construit structura viitorului pod peste Peţa, iar în prezent lucrează la asfaltarea trotuarului şi a pistei pentru biciclete, drumul de Sântandrei va fi dat în folosinţă doar la jumătatea lunii decembrie.

"Constructorii aşteaptă grinzile de beton pentru structura podului. Furnizorul, Macon Deva, a anunţat că are atât de multe comenzi încât termenul de predare a acestora va fi decalat pentru 16 noiembrie", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Doar de sărbători

Odată aduse grinzile în şantier, constructorii vor avea nevoie de circa o lună ca să le monteze, să toarne betonul şi hidroizolaţia peste ele şi stratul final de asfalt de-a lungul întregii şosele, pentru a avea un aspect unitar, fapt pentru care drumul va fi dat în folosinţă abia peste o lună, în jurul datei de 15 decembrie.

Investiţia totală în noua arteră de legătură se ridică la 6,8 milioane lei şi va mai cuprinde, pe lângă pod, construirea a 3,5 kilometri de drum cu pistă pentru biciclete, reţea de iluminat public şi canalizare pluvială. Podul de la jumătatea distanţei dintre Oradea şi Sântandrei va avea o lungime de 28 metri, o deschidere de 22 metri şi zece piloni de susţinere.